Širbegović ove godine gradi pet novih objekata Binga i FIS u Bihaću

07.03.2014. 11:09 / Izvor: eKapija.ba

Kompanija Širbegović podržava inovacije, nove djelatnosti, nove projekte, tako su ove godine odlučili podržati Sajam građevinarstva u Sarajevu budući da smatraju da je energetska efikasnost u zgradarstvu veoma bitna oblast.

Kompanija Širbegović podržava inovacije, nove djelatnosti, nove projekte, tako su ove godine odlučili podržati Sajam građevinarstva u Sarajevu budući da smatraju da je energetska efikasnost u zgradarstvu veoma bitna oblast.

Kako u razgovoru za eKapija.ba kaže Emir Čolo, stručni saradnik u marketing službi veoma su zadovoljni kako su organizatori sajma predstavili energetsku efikasnost kroz radionice i prezentacije. Ističe da su zadovoljni saradnjom i nastaviće sarađivati i u budućnosti.

Inače, vodeća građevinska kompanija u BiH nastavlja istim tempom da gradi i u budućnosti.

"Ove godine nam je u planu izgradnja pet novih objekata Binga. Prvi je u Goraždu, a drugi u Bosanskog Krupi. Također ćemo raditi novi objekat FIS-a u Bihaću, te radimo objekte u Hrvatskoj i Srbiji", navodi Čolo.

Objekat FIS-a u Bihaću biće jedan od najvećih projekata. Veličina objekta je cca 15.000 m2 prodajnog prostora. Širbegović je projektant i glavni izvođač radova u saradnji sa nekoliko renomiranih podizvođača.

Inače saradnja ove dvije firme intezivna je već 10 godina. Tako je Širbegović za potrebe FIS-a izgradio veliki broj objekata u Vitezu, Banjaluci, Gračanici, Bugojnu, Brčkom, Bijeljini, Slavonskom Brodu itd.

Što se tiče objekata u Srbiji Širbegović grupa radi sa beogradskim Liconom. Zajedno projektuju i grade armirano-betonske i čelične konstrukcije za proizvodne, skladišne i prodajne objekte.

Osim građevinskih usluga, kompanija Širbegović ima i svoj asortiman proizvoda. Tako su na sajmu SAGRA izložili elemente montažne gradnje i prenapregnute olakšane ploče.

"To je najnovija tehnologija, a mi smo vodeću u toj oblasti u BiH. Kupci su nam tržni centri, proizvodni objekti i sl.", ističe Čolo.

On dodaje da im je ovogodišnji cilj da uduplaju promet, iako su i prošlom godinom bili zadovoljni.

A.Šulović

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti