Širbegović - u 2017. godini rast prihoda 36 % u odnosu na prethodnu godinu

30.01.2018. 10:06 / Izvor: Akta.ba
Širbegović - u 2017. godini rast prihoda 36 % u odnosu na prethodnu godinu

Najznačajniji rast je ostvaren na tržištu regije: Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija i naravno Bosne i Hercegovine.

"Poslovni rezultati u 2017. godine nam ulijevaju optimizam, jer smo osim rasta prihoda od preko 36%, ostvarili poboljšanje i u svim ostalim pokazateljima poslovanja", navode iz kompanije Širbegović.

Najznačajniji rast je ostvaren na tržištu regije: Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija i naravno Bosne i Hercegovine gdje smo po udjelu na tržištu vodeća firma.

"Sa ponosom ističemo da učestvujemo u realizaciji najznačajnijih projekata u Regiji i da su naši klijenti vodeće privatne kompanije iz Regije i šireg okruženja. Za izvoz u Švedsku dobili smo visoku ocjenu od našeg kupca za kvalitet proizvoda i poštivanje ugovorenih obaveza. U 2018. godini proširujemo naš program na izgradnju grednih mostova kao i stambenih objekata. Očekujemo dalji rast prihoda u regiji i na tržištu EU", dodaju iz kompanije.

Ono što je obilježilo 2017. godinu u kompaniji Širbegović su i velike investicije u opremu i proširenje postojećih kapaciteta što je imalo pozitivan efekat u smanjivanju troškova proizvodnje sa ciljem povećavanja konkurentnosti u pogledu cijena i rokova građenja.

"Ponosni smo da smo i ove godine investirali značajna sredstva u edukaciju i razvoj zaposlenih, kojima ćemo i dalje nastojati stvarati što poticajnije uslove rada u cilju postizanja što bolje radne atmosfere, dobrih odnosa među zaposlenicima, te njihovog zadovoljstva na radnom mjestu. Zadovoljni zaposlenici su najjača karika uspješnog tima", zaključuju u kompaniji Širbegović.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti