Širbegović za prvih deset mjeseci 2017. ostvario povećanje prihoda od 52 %

13.11.2017. 14:24 / Izvor: Akta.ba
Širbegović za prvih deset mjeseci 2017. ostvario povećanje prihoda od 52 %

Kompanija "Širbegović" je u prvih 10 mjeseci 2017. godine ostvarila rast prihoda od 52% u odnosu na isti period 2016. godine.

Unatoč izazovnim privrednim uslovima, kompanija "Širbegović" je u prvih 10 mjeseci 2017. godine ostvarila rast prihoda od 52% u odnosu na isti period 2016. godine.

"Veoma nam je drago da smo pored rasta prihoda od prodaje, ostvarili poboljšanje i u svim ostalim pokazateljima poslovanja. Tako su aktivnosti u cilju povećanja produktivnosti postojećih kapaciteta rezultirale povećanju ukupne proizvodnje od preko 38 %, dok je proizvodnost po radniku povećana za 30 % u odnosu na isti period prošle godine. Investicije u transportna sredstva rezultirale su povećanju transportovane konstrukcije za 41 % u odnosu na isti period prošle godine, dok je montaža ab konstrukcije  povećana za preko 55 % ", kažu u Širbegoviću.

Poslovni uspjesi kompanije Širbegović se temelje isključivo na kvalitetnom i brzom izvođenju radova s maksimalnim poštovanjem ugovornih obaveza.

"U proteklom periodu ugovorili smo značajne projekte u Hrvatskoj, Srbiji, BiH i Crnoj Gori čija je realizacija u toku. Također, u fazi smo pregovaranja za nekoliko veoma značajnih projekata, posebno u Srbiji i Hrvatskoj, koji se već duže vremena najavljuju u javnosti. S tim u vezi, poslovni rezultati u toku ove godine kao i projekti koji su pred ugovaranjem, potvrđuju ispravnu orijentaciju kompanije ka širenju na međunarodno tržište, što nam ulijeva veliki optimizam, ali i obavezu da opravdamo povjerenje koje nam naši kupci povjeravaju svih ovih godina", zaključuju u "Širbegoviću".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti