Širenje kapaciteta poslovanja i nova radna mjesta u automobilskoj industriji

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Širenje kapaciteta poslovanja i nova radna mjesta u automobilskoj industriji

11.04.2019. 08:42 / Izvor: Akta.ba

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sastao se jučer sa predstavnicima proizvodnih i skladišniih kompanija ASA Šped I Veritas Automotive d.o.o.

Inače, kompanija Veritas Automotive d.o.o posluje u Rajlovcu I kćerka je njemačke kompanije. U općini Novi Grad, gdje posluje, ova firma zapošljava 500 radnika ostvarujući promet od 36 miliona eura,  djelujući na površini od 16.000 kvadrata.

I kako kvalitet uvijek prepoznaje kvalitet, tako su i kompanije Veritas Automotive i ASA Šped partneri od prvog dana poslovanja, a protekle sedmice dogovoreno je i proširenje kapaciteta poslovanja i nova radna mjesta.

“Samo u prvoj fazi djelovanja, od ukupne tri, planirano je 205 novih radnih mjesta.  Pri završnoj fazi ovog paketa, broj novih uposlenika iznosit će čak 805, a završna faza proširenja kapaciteta ukazuje I dodatnih 15 100 kvadrata, kao i dodatni promet od 124 miliona eura”, kazao je Ervin Berbić, director Veritas Automotive.

Direktor ASA Šped d.o.o. Abdulah Povlakić, ovom prilikom ukazao je na važnost osiguravanja resursa i uslova za nesmetan rad svim sudionicima u procesu širenja kapaciteta.

“Jako je važno imati dobru i kvalitetnu poslovnu saradnju sa klijentima , ali i predstavnicima lokalne zajednice. Naša kompanija kontinuirano radi na usavršavanju I proširenju poslovnih kapaciteta, tako da osim proizvodnih, logističkih I drugih usluga Asa Šped prati I razvoj svojih klijenata, prošpirivši I svoje kapacitete. Kupili smo još jednu lokaciju u Rajlovcu cca 35 000 kvadratnih metara, a širenje nastavljamo i dalje“, kazao je Povlakić.

Eldin Hadžiselimović, direktor Asa Grupacije koja inače upošljava više od 1000 radnika, izrazio je zadovoljstvo za svaki segment unaprijeđenja poslovanja u našoj zemlji.

“Važne su ideje I želja za napredovanjem. Neke od njih se mogu realizirati, a neke ne, pa ipak na pomolu su velike poslovne vijesti u narednom periodu”, kazao je Hadžiselimović.

Načelnik Semir Efendić naglasio je da je prioritet općine Novi Grad uspostavljanje dobrih poslovnih prilika za sve one koji žele širiti kapacitete ili investirati u općini, jer na taj način pružamo našim kadrovima priliku za zaposlenje, a ujedno kreiramo I pozitivnu sliku za sve one koji žele razvijati biznis u BIH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti