Širi se Banjsko-rekreativni centar "Akvaterm" u Olovu

17.01.2011. 11:14 / Izvor: eKapija.ba
Širi se Banjsko-rekreativni centar 'Akvaterm' u Olovu

Da se u banjski turizam isplati ulagati već odavno to znaju u Banjsko-rekreativnom centru "Akvaterm" Olovo, koji iz godine u godinu sve bolje posluje. Rezultat dobog poslovanja je svakako i početak realizacije velikog projekta, koji se odnosi na dogradnju banjsko-rekreativnog kompleksa u koji će biti uloženo više od pola miliona maraka.

Admir Hasanspahić, direktor BRC "Akvaterm" za ekapija.ba kaže kako su početkom januara počeli zemljani radovi koji su ubrzo i završeni, tako da se trenutno na objektu izvode betonski radovi. Završetak projekta i svečano otvaranje očekuje se 1. juna ove godine.

"Realizacijom ovoga projekta BRC će dobit modernije ugostiteljsko-turističke sadržaje, proširit će se smještajni kapaciteti za 40-50 posto, što je ovom centru itekako potrebno, jer je tokom cijele godine popunjen", kaže Hasanspahić.

U prvu fazu realizacije ovoga projekta biće uloženo 520.000 KM, dok će druga faza koštati oko 200.000 maraka. Planom dogradnje Centar će dobiti nove dvokrevetne i trokrevetne sobe te veći restoranski prostor.

Hasanspahić, kaže kako će se proširenjem Centra dobiti i mogućnost za zaposlenje novih radnika (ljekara, fizioterapeuta, ugostitelja).

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti