Sirijac kupuje zgradu Doma penzionera: Već uplatio milion KM

11.10.2019. 09:48 / Izvor: Avaz.ba
Sirijac kupuje zgradu Doma penzionera: Već uplatio milion KM

Iza ove firme krije se ime Abdulaha Mehdija, koji je prije dvije godine kupio poslovni centar "Capital Tower" u sarajevskom naselju Otoka.

Ponudu za kupovinu zgrade bivšeg Doma penzionera u sarajevskom naselju Nedžarići poslala je kompanija "Capital Holding" iz Sarajeva, s kapitalom sirijskog državljanina, saznaje „Dnevni avaz“. 

Iza ove fime, čije je sjedište u Novom Sarajeva, krije se ime Sirijca Abdulaha Mehdija. On je prije dvije godine, kako je objavljeno u medijima, kupio poslovni centar "Capital Tower" u sarajevskom naselju Otoka. 

Ova firma već je uplatila zakonski depozit od deset posto, odnosno milion i 36.000 KM na cijenu objekta koji se prodaje za deset miliona KM, i to nakon snižavanja prvobitne cijene koja je iznosila 13,4 miliona KM.

Mehdi je biznismen iz Sirije, a kako je prije dvije godine izjavio, nakon što je kao turista posjetio Sarajevo, odlučio je investirati novac u bh. metropoli.

Kapital njegove firme iznosi ukupno osam miliona KM, a navedeno je da ova firma ima sjedište u Abu Dabiju. Suosnivač firme i Mehdijev zamjenik je Abdulatif Almohdi, s uložena četiri miliona KM.

Podsjećamo da postupak prodaje vodi Agencija za privatizaciju, a direkor Agencije Amer Bekrić potvrdio nam je da je ponuda stigla na adresu Agencije, ali detalje nije znao dok ne bude završen konkurs. 

"Objekt je u vlasništvu Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Rok za prijavu bio je prekjučer. Stigla je samo jedna prijava, a očekujemo i prijave poštom. Aukcija je zakazana za narednu sedmicu", rekao je Bekrić.

Dom penzionera nalazi se u Bulevaru Meše Selimovića, a sastoji se od tri cjeline - stambeni dio lamela A, B, C i D, podrumsko-suterenski prostor i trafostanica. Ukupna neto površina objekta iznosi 16.086,30 kvadratnih metara. Ukupna površina zemljišta na kojem se objekt nalazi je 18.286 kvadratnih metara. Namjena objekta je poslovna.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti