Široki i Žepče potpisali Povelju o suradnji

26.02.2019. 07:37 / Izvor: Fena
Široki i Žepče potpisali Povelju o suradnji

Širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević istaknuo je kako je cilj ove povelje razvijanje suradnje između Žepča i Širokog Brijega.

Povelja o suradnji između Grada Širokog Brijega i Općine Žepče potpisana je u ponedjeljak u hotelu Park u Širokom Brijegu gdje je održan tradicionalni susret "Večer s gospodarstvenicima".

Širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević istaknuo je kako je cilj ove povelje razvijanje suradnje između Žepča i Širokog Brijega.

"Na potpisivanju Povelje o suradnji s Općinom Žepče radi se već neko vrijeme, a mi smo odlučili organizirati ovu večeru na kojoj će se gospodarstvenici povezati", rekao je Kraljević.

Dodao je kako Široki Brijeg ima dosta uspješno gospodarstvo po statistici u svim segmentima, te kako su svjesni svojih prednosti, odnosno novih firmi i ljudi koji osnivaju nova poduzeća, ali također i nedostataka, poput manjka radnih mjesta.

Načelnik Žepča Mato Zovko istaknuo je važnost razvijanja suradnje na svim planovima, ali i razbijanja predrasuda.

"Meni je prije svega drago da je prihvaćena inicijativa između Žepča i Širokog Brijega, a očekujemo suradnju na području gospodarstva, sporta i kulture", kazao je Zovko.

Istaknuo je kako je razbijanje stereotipa sa svih strana nužno, bilo da su oni nacionalni, religijski ili regionalni.

Predstavio je i trenutačno stanje u gospodarstvu svoje općine, kao i buduće planove.    

"Mi smo 1991. bili nerazvijeni, 1997. smo krenuli s izgradnjom poslovnih zona, a sada imamo sedam i pol tisuća radnika. Došli smo do određene razine i zadovoljni smo, ali imamo još puno toga za naučiti od širokobrijeških gospodarstvenika i s time ćemo početi večeras", istaknuo je Zovko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti