SK Knjižare: "Svim snagama ćemo se potruditi da pronađemo knjigu za vas"

27.08.2014. 16:03 / Izvor: eKapija.ba
SK Knjižare: 'Svim snagama ćemo se potruditi da pronađemo knjigu za vas'
OTVORI GALERIJU

Na Internet stranama Svjetlostkomerca pronaći ćete veliki izbor knjiga sa odličnim prikazima i opisima, biografije Vaših omiljenih pisaca, ažurnu Top listu najprodavanijih knjiga i preporuku za čitanje.

Internet knjižara Svjetlostkomerc d.d. je dio preduzeća Svjetlostkomerc d.d. Sarajevo koja se bavi knjižarstvom. Na Internet stranama Svjetlostkomerca pronaći ćete veliki izbor knjiga sa odličnim prikazima i opisima, biografije Vaših omiljenih pisaca, ažurnu Top listu najprodavanijih knjiga i preporuku za čitanje.

"Nadamo se da će vam naš izbor biti zanimljiv i da ćete nas i ubuduće posjećivati. A za sve koji nisu imali uspijeha u potrazi za određenim naslovom javite nam se ili nam pošaljite zahtjev za nabavku. Svim snagama ćemo se potruditi da pronađemo knjigu za vas", poručuju iz Svjetlostkomerc-a.

Ukoliko ste pravni subjekt ili fizičko lice a želite da uspostavite saradnju sa knjižarama Svjetlostkomerca, možete se obratiti na mail jasminam@svjetlostkomerc.ba (Jasmina Merdžanić).

U okviru društva Svjetlostkomerc posluje 17 knjižara u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Goraždu, Bihaću i Gračanici. Knjižare su locirane u centru nabrojanih gradova i lako ih je naći. Knjižare Svjetlostkomerca su uglavnom renovirane sa ugodnim enterijerom gdje će vas dočekati ljubazno osoblje.

U svojim knjižarama Svjetlostkomerc omogućava odloženo plaćanje putem potrošačke kartice Unicredit Bank, prima i kartice: Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro. Očekuje vas prijatno osoblje, veliki izbor i stručna pomoć pri kupovini.

Kako bi vam obezbijedili što bolju uslugu, vaše prijedloge i sugestije možete poslati na mail adresu  info@svjetlostkomerc.ba

ISO 9001

U svijetu poduzetništva i globalnog marketinga smatra se da postoje tri bitne stvari za osvajanje tržišta i pridobivanje kupaca. To su kvaliteta, rok i cijena - upravo ovim redoslijedom. Prešutno je poznato da se kvaliteta podrazumijeva (tako da se o njoj uopće ne razgovara), da se rok dogovara, a o cijeni se pregovara. Ovaj pristup je u kratkom vremenu uzdigao npr. japansko tržište iznad svih drugih. Ono što kupac najviše pamti je kvaliteta. Nakon što je posao zaključen i realiziran, rok više nije važan, cijena se s vremenom zaboravi i ostaje jedino zadovoljstvo ili nezadovoljstvo kvalitetom. Kao pokušaj odgovora na sve glasnije zahtjeve na "sigurnost" kvalitete krenulo se u izdavanje normi serije ISO 9001, te odmah potom i na potvrde primjene zahtjeva ove norme u tvrtkama s različitom djelatnosti.

Ove potvrde zahtjeva norme ISO 9001 provode neovisne institucije kroz tzv. certifikaciju, nakon čega se izdaje certifikat o primjenjenosti zahtjeva, ili poznatije certifikat ISO 9001. Ovaj certifikat je iznimno brzo zauzeo vrlo važno mjesto i postao prepoznatljiv znak preduzeća koje u svom poslovanju posebnu pažnju posvećuju kvaliteti svojih proizvoda i/ili usluga.

Svjetlostkomerc d.d. je prepoznao ovaj trend i vrlo brzo se uključio u proces dobivanja ovog prestižnog certifikata. Danas, kao certificirano ISO 9001 preduzeće, Svjetlostkomerc može garantovati vrhunsku kvalitetu koju se prepoznali brojni zadovoljni kupci.

Politika kvaliteta

Usmjerenost na potrebe kupca i zadovoljstvo kupca najvažnija su vrijednosti prema kojima Svijetlostkomerc d.d. mjeri svoju uspješnost. Da bi postizali i osnaživali te vrijednosti Svjetlostkomerc donosi slijedeću politiku kvaliteta:

Sa kapcima će stvarati odnose temeljene na poštivanju njihovih zahtijeva i potreba. Ljubaznost osoblja i razumjevanje potreba kupaca su vodilja društva za uspješno poslovanje u narednom periodu.

Unapređenjem postojećih usluga Svjetlostkomerc želi uticati na zadržavanje i povećanja broja kupaca. Odlučni su da u organizaciji i načinu rada stvore uslove za efikasnije pružanje usluga i razviju pertnerske odnose sa dobavljačima.

Sistem upravljanja kvalitetom društva Svjetlostkomerc je u skladu je sa zahtjevima standarda EN ISO 9001:2008, i kreiran je da upravlja njihovim osnovnim djelatnostima tj. prodaji i prometu knjiga, školskog pribora i kancelarijskog materijala.

Odgovornost za realizaciju ciljeva imaju svi zaposleni u društvu Svjetlostkomerc d.d. a posebnu odgovornost snosi uprava društva uz obavezno poštivanje zakona i propisa kojima se ova oblast uređuje.

Kako kupovati putem web stranice svjetlostkomerc.ba?

Pratite jednostavne korake u naručivanju, popunite sva obavezna polja i potvrdite svoju narudžbenicu. Odabrane proizvode poslat ćemo vam na kućnu adresu (u tom slučaju molimo vas da navedete broj mobilnog telefona), a možete ih preuzeti i lično u našim prostorijama. Plaćanje ćete izvršiti prilikom preuzimanja proizvoda. U slučaju da se odlučite za dostavu na adresu, vaš račun bit će uvećan za troškove slanja.

Šta predstavlja garancija zadovoljstva?

Ukoliko kupac nije zadovoljan kupljenim izdanjem, Svjetlostkomerc d.d. mu garantuje mogućnost da kupljenu robu vrati neoštećenu u roku od 15 dana, a mi ćemo mu bez ikakvih pitanja ili komplikovanih procedura vratiti cjelokupni iznos novca.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti