Sklopiva bicikla od sada i u Bosni i Hercegovini

13.09.2013. 08:56 / Izvor: eKapija.ba
Sklopiva bicikla od sada i u Bosni i Hercegovini
OTVORI GALERIJU

Strida bicikl je kvalitetan, gradski, sklopivi bicikl, primarno namjenjen svima onima koji svakodnevno biciklom odlaze na posao, a pri tome nemaju obezbjeđeno mjesto za čuvanje.

U mnoštvu nove i moderne tehnike, kao i informacione tehnologije, koja je predstavljena na sajmu Info 2013 u Skenderiji, pažnju posjetilaca privlačili su stari Apple računari iz 70. i 80.- tih godina prošlog vijeka. Njih je prezentirala firma Macline d.o.o. Sarajevo, koja će krajem ove godine napraviti i izložbu starih računara u Likovnoj akademiji. Dalji plan im je da sljedeće godine otvore muzej starih računara u Sarajevu.

„Inicijator svega je direktor firme Maglen Stipčević, koji godinama skuplja te računare. Oni su veoma očuvani i u dobrom stanju“, kaže za eKapija.ba Muris Ademović iz firme Macline, ovlaštenog prodavača Apple proizvoda u BiH, te jedinog servisera ovih proizvoda na našim prostorima.  

Pored starih računara, predstavili su još jednu novinu u svom proizvodnom asortimanu- Strida bicikle. Riječ je o sklopivim biciklima, koji dolaze iz Velike Britanije. U BiH su stigli prije desetak dana, a do sad su prezentirani u Tuzli i Sarajevu. Ademović priča da se ova vrsta bicikala ne može naći nigdje na Balkanu, te da su oni prvi počeli sa prodajom. Zainteresovanost za njih je velika.

Strida bicikl je kvalitetan, gradski, sklopivi bicikl, primarno namjenjen svima onima koji svakodnevno biciklom odlaze na posao, a pri tome nemaju obezbjeđeno mjesto za čuvanje. Osim što je sklopiv, Strida je i čist bicikl koji neće isprljati nogavice bicikliste niti odjeću saputnika u gradskom prevozu.

Unutar trokutastog okvira od laganog aluminija, snaga pogona se prenosi na zadnji točak pomoću tihog remena od čistog kevlara. Ručka za upravljanje je postavljena vodoravno tako da vozač sjedi ugodno i uspravno s izvrsnim pregledom puta na kome se nalazi.

Genijalnost trokutastog okvira je u njegovoj sklopivosti. U 6 sekundi se sklopi u kompaktnu cjelinu koja se lako gura na jednom točku ispred sebe, pospremi u ormar, unese u tramvaj ili automobil ili jednostavno nosi u torbi.

A.Š.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti