Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Skresane naknade članovima radnih tijela: Maksimalni mjesečni iznos 350 KM

06.06.2014. 09:53 / Izvor: eKapija.ba

Vlada FBiH donijela je jučer Uredbu o načinu osnivanja i utvrđivanja visine naknade za rad radnih tijela osnovanih od strane Vlade FBiH i rukovodilaca organa državne službe.

Uredbom je uređen način osnivanja radnih tijela, kriteriji za ostvarivanje prava na visinu naknade za rad u njima, kao i naknade za rad državnih službenika, odnosno namještenika, koji obavljaju stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe radnih tijela. Utvrđena je i obaveza da se rad radnih tijela odvija izvan radnog vremena.

Uvedeno je graničenje da članovi radnih tijela mogu ostvariti naknadu u visini od maksimalno 350 KM u toku mjeseca, bez obzira na broj komisija u koje su imenovani. Također, članovima radnih tijela pripada naknada samo pod uslovom da su zadatke za koje su zaduženi obavljali izvan redovnog radnog vremena.

Sekretar Vlade FBiH i rukovodioci federalnih organa i službi, dužni su Federalnom ministarstvu finansija dostavljati tromjesečne izvještaje o visini isplaćenih naknada za članove radnih tijela na koje se ova uredba primjenjuje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti