Vijesti

Skupština Grada Banja Luka donijela Odluku o kreditnom zaduženju - 3 mil KM za rekonstrukciju sedam ambulanti

01.08.2008. 09:25 / Izvor: Nezavisne novine

Odbornici Skupštine grada na jučerašnjem zasjedanju prihvatili su Odluku o zaduženju grada kod Nove banke AD Banjaluka u iznosu od tri miliona KM, koja će biti utrošena za rekonstrukciju sedam ambulanti porodične medicine na području grada.

Radmila Stojnić, načelnik Odjeljenja za finansije Administrativne službe grada Banjaluka, je istakla urađen popis svih ambulanti porodične medicine na području grada kojima je potrebna sanacija.

Odbornici su usvojili Odluku o upotrebi simbola i imena grada Banjaluka, koja predviđa odobrenje gradskih vlasti za upotrebu imena i simbola Banjaluke.

Slobodan Gavranović, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, novinarima je rekao da nijedan subjekat ne može koristiti ime i simbole grada, ukoliko mu to nije odobreno u skladu s odredbama ove odluke od nadležnog gradskog odjeljenja.

Odlukom o realokaciji sredstava u budžetu grada Banjaluka sredstva namijenjana za projekte od kojih se odustalo preraspodijeljena su na druge budžetske korisnike.

"Ova odluka je uobičajen akt u toku godine kojom se prati realizacija budžeta i planiranih projekata. Ukoliko se pokaže da se neki od predviđenih projekata ne može izvršiti iz nekog razloga sasvim je normalno i prihvatljivo da se sredstva namijenjena za taj posao smanje ili da se realociraju na druge stavke", izjavio je Gavranović.

Jedan dio sredstava je realokacijom izdvojen za lične dohotke radnika koje su ove godine počeli raditi u Odjeljenju za prostorno uređenje i Odsjeku za parkinge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti