Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Skupština KS 27. aprila o nepotizmu i stranačkom zapošljavanju u javnom sektoru

14.04.2021. 11:49 / Izvor: Akta.ba

Kolegij Skupštine KS danas je usaglasio dnevni red ove sjednice na kojoj će biti razmatrana Informacija o epidemiološkoj situaciji, Prijedlog zakona o podršci povratnicima u Srebrenicu, kao i Nacrt zakona o sprečavanju nepotizma i stranačkog zapošljvanja u organima javnog sektora u KS.

Naredna, 35. radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo održat će se 27. aprila ove godine u  online formatu. 

Na dnevnom redu ove sjednice su i zastupnička pitanja, inicijative i odgovori, Prijedlog odluka o dodjeli javnih priznanja Kantona Sarajevo, te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada sa finansijskim planom Fonda Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca, poginulih civila, žrtava rata “Ikre” za 2021. godinu.

Bit će razmatrani i izvještaji o radu Odbora za žalbe javnosti za 2020. godinu, te o stanju u oblasti socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodica sa djecom za 2020. godinu.

Podsjećamo, tematska sjednica Skupštine KS posvećena sigurnosnoj situaciji održat će se 28. aprila ove godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti