Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Skupština KS: Nisu podržani finansijski izvještaji nekoliko zavoda, Doma zdravlja, Apoteka Sarajevo

11.05.2021. 16:10 / Izvor: Akta.ba

Skupština Kantona Sarajevo na nastavku svoje 36. sjednice, donijela je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o donošenju Kantonalnog plana zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Ovom Odlukom Kantonalni plan zaštite okoliša - KEAP, koji je usvojen 2017. godine, ostaje na snazi do 2025. godine. Vlada KS je zadužena da razmotri usvajanje Zelenog akcionog plana Kantona Sarajevo za provođenje KEAP-a do 2025. godine kako bi se definirali prioriteti koje Kanton želi realizirati u narednom periodu, sa primarnim ciljem zaštite okoliša.

Skupština je danas razmatrala izvještaje o radu i finansijskom poslovanju 13 javnih ustanova iz oblasti zdravstva za 2019. godinu.

Danas su usvojeni izvještaji o radu i finansijskom poslovanju Psihijatrijske bolnice Kantona Sarajevo, Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, Zavoda za javno zdravstvo KS i Zavoda za medicinu rada KS.

Izvještaji o radu i finansijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova KS, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS, Zavoda za bolesti ovisnosti KS, Doma zdravlja Kantona Sarajevo, Apoteka Sarajevo, Zavoda za zaštitu zdravlja studenata Univerziteta u Sarajevu i Zavoda za sportsku medicinu Kantona Sarajevo nisu dobili podršku Skupštine Kantona Sarajevo.

Podsjećamo da na prvom dijelu ove sjednice prije sedam dana, zastupnici nisu usvojili Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu za 2019. godinu.

Skupština KS je prihvatila Izvještaj o realizaciji Plana povratka u i iz Kantona Sarajevo za period 01.01.-31.12.2020. godine, sa osvrtom na problematiku obezbjeđenja alternativnog-privremenog smještaja kao i Plan povratka u i iz Kantona Sarajevo za 2021. godinu

PODIJELI:

TAGOVI:

izvještaj

skupština ks

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti