Slijedi privatizacija veterinarskih stanica i javnih komunalnih preduzeća u ZDK

16.04.2009. 13:21 / Izvor: Fena
Slijedi privatizacija veterinarskih stanica i javnih komunalnih preduzeća u ZDK

Osnovni ciljevi Agencije za privatizaciju Zeničko-dobojskog kantona u 2009. godini su pripreme za privatizaciju 23 javna komunalna preduzeća i deset veterinarskih stanica, izjavila je 16.04.2009. godine direktorica te agencije Mufida Džondo.

"U procesu privatizacije u Zeničko-dobojskom kantonu ostao je još ukupno 61 privredni subjekt. Osim veterinarskih stanica i javnih komunalnih preduzeća koja trebaju biti privatizovana do 30. januara 2010. godine, za privatizaciju je ostalo 15 komercijalnih preduzeća ili dijelova preduzeća, imamo četiri ponovne prodaje nakon raskida ugovora i devet preduzeća koja se nalaze u postupku stečaja ili likvidacije", izjavila je Džindo.

KAPZDK podnijela je tri tužbe za raskid kupoprodajnih ugovora zbog neispunjavanja obaveza, i to za preduzeća Sloga Tešanj, Velepromet – uslužne djelatnosti Visoko i Poljopromet Zenica. Programom za 2009. godinu predviđeno je da se kontroliše 26 ugovora.

"To su deset veterinarskih stanica koje očekujem da ćemo privatizovati, devet predmeta u maloj privatizaciji i sedam u velikoj privatizaciji", kazala je direktorica KAP-a ZDK.

Osam od ukupno devet predmeta u maloj privatizaciji bilo je u vlasništvu Velepromet maloprodaja d.d. Visoko, i oni su početkom godine privatizovani, dok je jedan prostor bio u vlasništvu RMU "Kakanj".

Kako je izjavila Džindo, sedam predmeta u velikoj privatizaciji se odnosi na preduzeća RMK Promet Zenica, za čiji je dio prostora zainteresovana Vlada ZDK, Velepromet – maloprodaja d.d. Visoko, Nova trgovina Žepče, Komrad d.d. Zenica, Stolarija Zenica, DTS Trgovine i Bosnagraf Visoko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti