Vijesti

Slobodan Puhalac: Vlada Kraljevina Norveške značajno doprinijela dobrom funkcioniranju energetskog sektora

29.04.2009. 10:02 / Izvor: Fena

Ministar industrije, energetike i rudarstva Slobodan Puhalac, ambasador Kraljevine Norveške u BiH Jan Braathu te delegacija norveškog "Statkrafta" razgovarali su o nastavku započete saradnje RS-a s tom kompanijom u svjetlu najnovijih dešavanja vezanih za ekonomsku krizu i kretanja u energetskom sektoru.

Ministar Puhalac je rekao da je podrška koju je Vlada Kraljevine Norveške davala u BiH kroz konsultantske usluge u energetskom sektoru značajno doprinosila dobrom funkcioniranju i razumijevanju uloge svih segmenata sistema, posebno onih koji se odnose na specifično funkcioniranje zajedničkih institucija u energetskom sektoru.

Ambasador Braathu je naglasio da je do sada učinjeno mnogo na unapređenju saradnje, te da će Ambasada Norveške u BiH nastojati da, i dalje, podrži sve zajedničke aktivnosti u RS, saopćeno je iz resornog ministarstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti