Slovačka: Za domaće poslovne partnere, Albat upriličio posjetu svojim najznačajnijim slovačkim poslovnim partnerima

05.12.2009. 12:26 / Izvor: eKapija.ba
Slovačka: Za domaće poslovne partnere, Albat upriličio posjetu svojim najznačajnijim slovačkim poslovnim partnerima

Prezentacije kompanije Albat i njenih slovačkih partnera je nastavljena i 03. decembra 2009. godine. Naime, drugog dana je upriličen obilazak firmi ELTEK Valere i NERA Networks. Sastavni dio je bio obilazak fabrika, proizvodnih postrojenja i dijela za ispitivanje opreme. Od kompanije Eltek Valere, ALBAT d.o.o. Sarajevo ima autorizaciju za prodaju, montažu i servis u svim državama gdje djeluje, odnosno u Bosni i Hercegovini i ostalim državama u okruženju.

"Na prezentaciji ELTEK Valere je pokazan novi alternativni sistem napajanja korištenjem solarnih panela. Sistem je namijenjen za napajanje telekomunikacijskih sistema. Glavne karakteristike su da je sistem modularan, ima visoku sigurnost u radu, moguće je postepeno proširivanje s rastom potrošnje, otporni su na vremenske neprilike (kišu, zimu, vjetar), na sistem je moguće priključiti napajanje iz distributivne mreže, električni agregat i vjetro turbinu" , istakao je za portal eKapija.ba Jasmin Đozić, direktor kompanije Albat d.o.o. Sarajevo.

On je također naglasio da su klijenti firme Albat pokazali veliki interes za sve proizvode firmi ELTEK Valere i NERA Networks.

Dana 04. decembra 2009. godine Albatovi poslovni partneri imali su prilike vidjeti Kompresorsku stanicu tranzitnog plinovoda u gradu Nitra, gdje se nalaze najznačajniji sistemi rezervnog napajanja koje je isporučila ova kompanija.

Isporuka je obuhvatala dvije akumulatorske baterije u tehnologiji VRLA-AGM napona 220V, a kapaciteta 1500Ah, dva modularna punjača izlaznog napona 220V i izlazne struje 150A, ormara DC razvoda, monitoring svih celija AKU baterije, monitoring DC razvoda i monitoring zemljospoja DC razvoda. Kompletan sistem je moguće lokalno i daljinski pratiti, konfigurisati te slati izvještaje o stanjima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti