Slovački privrednici zainteresirani za ulaganja u BiH

21.02.2008. 12:30 / Izvor: Dnevni list
Slovački privrednici zainteresirani za ulaganja u BiH

Slovački privrednici su veoma zainteresovani za ulaganja u BiH i Republiku Srpsku. Ovo je istaknuto tokom sastanka pomoćnika ministra privrede, energetike i razvoja RS-a Milana Cvijića i direktora Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS Nikole Vukmirovića s predstavnicima slovačkih organizacija Finekon i Manager Sevice, koje se bave dovođenjem stranih investitora.

Interes je pokazan za velike poslovne zone u Banja Luci i Bijeljini, te je naglašeno kako će se nakon prvih projekata raditi i u drugim općinama, priopćeno je iz Ministarstva privrede, energetike i razvoja RS.

Generalni direktor Finekona Peter Back i izvršni direktor Manager Sevicea rekli su da njiho ve organizacije imaju veliko iskustvo u izgradnji industrijskih parkova i poslovnih zona, koje grade u saradnji s lokalnim zajednicama, koristeći usmjerene investicije pojedinih država.

Direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća predstavio je devet poslovnih zona planiranih u devet općina RS, te planirana ulaganja Vlade RS u infrastrukturnu mrežu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti