Slovenački turisti zainteresovani za Andrićgrad

23.11.2012. 10:12 / Izvor: SRNA
Slovenački turisti zainteresovani za Andrićgrad

Slovenački turisti po broju posjeta Republici Srpskoj zauzimaju treće mjesto, a poslije Jahorine najviše su zainteresovani za posjetu Andrićgradu, rekla je Srni pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo Republike Srpske Aleksandra Trifković.

Ona je navela da Slovenci čine 11 odsto od ukupnog broja turista koji su prošle godine posjetili Srpsku.

Trifkovićeva je večeras prisustvovala promociji turističke ponude Srpske u Ljubljani, koju je organizovala Turistička organizacija Republike Srpske u saradnji sa lokalnim zajednicama.

"Prezentovali smo zimsku ponudu ali i druge oblike turizma koji su Republiku Srpsku predstavili kao jedinstvenu i zanimljivu. To su svakako Andrićgrad, Banjaluka, kao i banje "Vrućica" i "Laktaši", rekla je Trifkovićeva.

Ona je navela da su prezentaciji prisustvovali i predstavnici više od 10 turističkih organizacija koje već u ponudi imaju turističku ponudu Republike Srpske ili trenutno ugovaraju neke od aranžmana sa našim agencijama.

Predstavljanju turističke ponude Srpske u glavnom gradu Slovenije prisustvovao je i Ambasador BiH u Sloveniji Slavko Puljić.

Slična prezentacija održana je i juče u Zagrebu, a prisustvovao joj je i ministar trgovine i turizma Republike Srpske Bakir Ajanović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti