Vijesti / REGIJA

Slovenija stavila Hrvatsku na crvenu listu

20.08.2020. 08:51 / Izvor: Index.hr

Glasnogovornik slovenske vlade za koronavirus Jelko Kacin jučer je potvrdio ono o čemu se nagađalo - Slovenija će Hrvatsku danas staviti na crvenu listu, no rekao je da je u stvarnosti Hrvatska na slovenskoj crvenoj listi već od jučer. 

Slovenski turisti će najvjerojatnije imati rok da se vrate u Sloveniju do kraja sedmice kako bi izbjegli dvosedmičnu samoizolaciju. 

"Hrvatska je u stvarnosti već danas na crvenoj listi, a formalno će biti sutra", rekao je jučer Kacin i dodao kako je situacija u Hrvatskoj dramatična. 

Otišao je i korak dalje te rekao da Hrvatska više ne kontroliše situaciju s koronavirusom. 

"Moramo biti realni i shvatiti da oni više ne kontroliraju svoju situaciju, njihovi epidemiolozi to više ne mogu. Doći će do velikih problema u zdravstvenom sustavu. Stanje traži trijezne glave i odlučne poteze", rekao je Kacin. 

"Situacija u Hrvatskoj je toliko loša da nam ne preostaje ništa drugo nego da pozovemo svoje državljane da se što prije vrate u Sloveniju. Stvari se brzo pogoršavaju i bit će još puno gore", dodao je Kacin.

Odgovorila mu je hrvatska ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. 

"Slijedom posljednjih izjava glasnogovornika Vlade Republike Slovenije za koronavirus Jelka Kacina, odbacujemo njegove navode kako je u Hrvatskoj stanje dramatično. Podsjećamo kako se baš Slovenija u kontinuitetu nalazi u samom vrhu tržišta ključnih za ukupni rezultat hrvatskog turizma, što ilustriraju i pokazatelji eVisitora prema kojima smo tijekom lipnja 2020. godine zabilježili približno 207 hiljade dolazaka te 1,1 milion noćenja sa tržišta Slovenije, dok smo u julu dostigli razinu od približno 382 hiljade dolazaka te 3,4 miliona noćenja. Prema preliminarnim pokazateljima za august (zaključno s danom 18. augusta) trenutno smo na razini od približno 238 hiljada dolazaka te 2,2 miliona noćenja Slovenaca od kojih se 71,4 posto ostvaruje u Istri, Kvarneru i Lici. Želimo istaknuti da je upravo u te tri županije evidentirano sveukupno 10 slučajeva novozaraženih od COVID-19 u protekla 24 sata. Percepcija Hrvatske je kod većine slovenskih turista iznimno dobra, u Hrvatskoj se osjećaju sigurno obzirom da je dobro poznaju te su vlasnici brojnih nekretnina (više od 100.000)", saopšteno je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti