Slovenija ukida neke iznimke za ulazak u zemlju bez karantene

04.02.2021. 12:59 / Izvor: SRNA
Slovenija ukida neke iznimke za ulazak u zemlju bez karantene

Vlada Slovenije promijenila je pravila za ulazak u zemlju i ukinula neke iznimke koje nisu zahtijevale karantenu ili negativan test na virus korone.

Vlada Slovenije promijenila je pravila za ulazak u zemlju i ukinula neke iznimke koje nisu zahtijevale karantenu ili negativan test na virus korone, javlja STA.

Nova pravila stupaju na snagu dan nakon objave u Narodnim novinama, što se očekuje danas, a ostat će na snazi ​​do 12. veljače.

Propisuju da će svakodnevni migranti koji rade u nekoj od država članica EU-a ili u schengenskoj zoni, a koji se u zemlju vrate nakon 14 sati, također morati pokazati negativan test na virus korone, ne stariji od sedam dana.

Isti će se zahtjev primjenjivati ​​na osobe koje povremeno prelaze granicu zbog posla ili njege djece, obrazovanja ili znanosti u Sloveniji ili EU, kao i na građane EU koji dolaze iz drugih zemalja EU prilikom pružanja pomoći ranjivim skupinama, članovima obitelji koji obavljaju posao o održavanju svog posjeda ili koji su uključeni u napore da zaštite živote, zdravlje ili imovinu drugih i koji se vrate u roku od 12 sati nakon prelaska granice.

Negativni test također će biti obvezan za sve one ljude koji dođu u Sloveniju na liječnički pregled.

Ulazak u zemlju bez negativnog testa i karantene bit će moguć samo u deset slučajeva, uključujući osobe koje obavljaju međunarodni prijevoz, osobe koje prevoze robu i ljude u Sloveniju, tranzitni putnički i teretni prijevoz, ako osoba napusti zemlju do osam sati ili vraća mu se nakon ne više od istog broja sati.

Vlada je također dopunila popis zemalja s crvenog popisa na koje se odnosi zahtjev za karantenom, a koje je proširila na neke administrativne dijelove Norveške i Danske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti