Služba za zapošljavanje KS dala prijedlog za zapošljavanje medicinskog kadra

17.03.2020. 10:49 / Izvor: Akta.ba
Služba za zapošljavanje KS dala prijedlog za zapošljavanje medicinskog kadra

Javna ustanova Služba za zapošljavanje KS uputila je prijedlog za angažovanje određenog broja lica sa stručnom spremom koja bi mogla adekvatno odgovoriti novonastaloj situaciji širenja korona virusa.

Javna ustanova "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ uputila je Prijedlog za angažovanje određenog broja lica sa stručnom spremom koja bi mogla adekvatno odgovoriti novonastaloj situaciji širenja korona virusa (2019-nCoV) u radu zdravstvenih institucija u KS.

Prijedlog je dostavljen Kriznom štabu Ministarstva zdravstva KS, Vladi KS te Ministarstvu zdravstva KS i Ministarstvu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS.

Precizirano je da su na evidenciji prijavljena 42 doktora i specijalista, 648 medicinskih sestara SSS, te 66 medicinskih sestara VSS.

Također, laboratorijskih tehničara SSS je 128, laboratorijskih tehničara VSS 69, sanitarnih tehničara 123, fizioterapeuta SSS 430, fizioterapeuta VSS 78, medicinskih ginekoloških sestara 174 te 94 inženjera radiologije.

"Ukoliko smatrale da navedeni kadrovi mogu pomoći u radu zdravstenim ustanovama u ovim teškim danima, molim vas da nas obavijestile o vašim potrebama, a JU Služba za zapošljavanje KS bi uz saglasnost resornog ministarstva i Vlade KS sačinila po hitnom postupku (u roku od 48 sali) prijedlog programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti i poboljšanja strukture zaposlenih u Kantonu Sarajevo medicinskog kadra i isti uputila po rasporedu koji vi odredite", navodi se u Prijedlogu.

Dodaje se da bi Služba za zapošljavanje KS u tom prijedlogu programa vršila sufinansiranje novčanih sredstava u znatnom iznosu.

"Imajući u vidu novonastalu situaciju, svjesni odgovornosti koju imamo, a kako bi poduzeli sve neophodne mjere zaštile uslijed širenja koronavirusa, Služba za zapošljavanje Kantoita Sarajevo stoji na raspolaganju za poduzimanje niza mjera kako bi nesebično pružili našu pomoć i olakšali situaciju u kojoj se nalazimo", navode iz Službe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti