Snabdijevanje vodom grada Sarajeva sa izvorišta Tilava teče po planu

02.11.2017. 09:46 / Izvor: Fena
Snabdijevanje vodom grada Sarajeva sa izvorišta Tilava teče po planu

Kako se bude hidrometeološka situacija popravljala sa izvoršita Tilava količne vode će moći i da rastu u zavisnosti od potreba Vodova Sarajevo, dodao je Katić

Snabdijevanje vodom grada Sarajeva sa izvorišta Tilava teče kako je i planirano i definirano ugovorom koji je potpisan 20. oktobra između dva vodovodna preduzeća - "Vodovod i kanalizacija" Istočno Sarajevo i "Vodovod i kanalizacija" Sarajevo.

"Saradnja između dva preduzeća traje desetak dana i određenu količinu vode Sarajevo konstatno uzima i to je u prosjeku 30 litara sekundnih", kazao je Feni direktor KP "Vodovod i kanalizacija" Istočno Sarajevo Jovan Katić.

Dodao je da su to količine koje trenutno ViK Istočno Sarajevo može da obezbijedi, a da ne ugrozi snabdijedavnje potročaša u Istočnom Sarajevu.

"Kako se bude hidrometeološka situacija popravljala sa izvoršita Tilava količne vode će moći i da rastu u zavisnosti od potreba Vodova Sarajevo", dodao je Katić.

Vršiteljica dužnosti direktorice KJKP "Vodovod i kanalizacija" Sarajevo Azra Muzur kazala je Feni kako se voda sa izvorišita Tilava usmjerava prema naselju Hrasno i prema Donjem Kotorcu.

Ocijenila je saradnju sa VIK-om Istočno Sarajevo izuzetno uspješnom.

"Saradnjom smo izuzetno zadovoljni i ide sve u najboljem redu", kazala je Feni Muzur.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti