Sokolac će biti obuhvaćen trasom Beograd – Sarajevo

07.02.2020. 08:20 / Izvor: Akta.ba
Sokolac će biti obuhvaćen trasom Beograd – Sarajevo

Zahvalјujući nesebičnoj podršci Republike Srbije opštini Sokolac, u toku proteklih godinu dana realizovani su brojni projekti.

Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević posjetio je opštinu Sokolac i sa načelnikom Milovanom Bjelicom razgovarao o budućoj podršci Srbije Sokocu, Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Na sastanku je istaknuto da će naša lokalna zajednica biti obuhvaćena jednom od nekoliko predviđenih trasa koje će povezivati Beograd i Sarajevo.

Načelnik Bjelica naglasio je da je to jedno od klјučnih pitanja za unapređenje Sokoca.

"U fokusu našeg interesovanja je stvaranje bolјih uslova da se lјudi vraćaju na ove prostore, a ne da odlaze i vjerujem da će predviđeni putevi voditi lјude u Sokolac, na Romaniju, grad Istočno Sarajevo i uopšte u Republiku Srpsku. Rukovodstvo i narod Srbije već su pokazali da su uz narod u Srpskoj i BiH, za šta im dugujemo neizmjernu zahvalnost", poručio je Bjelica nakon sastanka.

On je ambasadora Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića upoznao o aktuelnim i budućim projektima opštine Sokolac.

"Među brojnim infrastrukturnim i drugim projektima, posebnu pažnju privukao je onaj koji se odnosi na izgradnju Gradske kuće, koja bi bila kulturni, istorijski i civilizacijski objekat. Naša zemlјa uvijek stoji uz svoj narod gdje god se nalazi i nastoji da na svaki mogući način pomogne. Projekat je veoma interesantan i Sokolac ga zaslužuje", dodao je Đorđević.

Na današnjem sastanku razgovaralo se i o mogućoj izgradnji tehnološkog parka na teritoriji grada Istočnog Sarajeva, za šta Sokolac ima dobre uslove.

"Nakon već pokrenute priče da Banjaluka dobije tehnološki park, počela se širiti ideja. Jedan takav projekat umnogome bi doprinio zadržavanju mladih obrazovanih lјudi na ovim prostorima, te razvoju privrede i preduzetničke infrastrukture. Za realizaciju pomenutog, prvenstveno nam je neophodna stručna podrška i mi smo već imali inicijalne razgovore sa relevantnim lјudima iz Srbije", izjavio je načelnik Sokoca.

Bjelicino mišlјenje da istočni dio Republike Srpske zaslužuje jedan takav projekat dijeli i ambasador Srbije u BiH.

Zahvalјujući nesebičnoj podršci Republike Srbije opštini Sokolac, u toku proteklih godinu dana realizovani su brojni projekti. Zajedničkim sredstvima Vlade Republike Srpske, Republike Srbije, grada Istočno Sarajevo i same opštine realizovani su projekti kao što su: „Vodovod i kanalizacija u opštini Sokolac“, uređenje Sportsko – rekreativnog centra, izgradnja kapele u Vojničkom spomen – groblјu „Mali Zejtinlik“, te uređenje putne infrastrukture.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti