Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Sokolac: Od 1. maja voda i kanalizacija jeftinija za 15 do 20 posto

23.04.2021. 10:27 / Izvor: SRNA

Sokolačko komunalno preduzeće “Vrelo Bioštica” će od 1. maja smanjiti cijenu svojih usluga za 15 do 20 posto, jer su za to konačno stvoreni uslovi nakon njegove višegodišnje konsolidacije, najavio je stečajni upravnik u ovom preduzeću Radomir Jokić.

Tačno je da je preduzeće u stečaju odlučilo smanjiti cijenu svojih usluga, prvenstveno vode i kanalizacije za sve korisnike – građane, preduzeća i ustanove i da će veliki teret biti skinut pravnim i fizičkim licima“, rekao je Jokić. 

On kaže da su se u “Vrelu Bioštica” odlučili na ovaj potez uvjereni da neće ugroziti vodosnabdijevanje potrošača na području opštine Sokolac i djelimično opštine Rogatica.

Jokić je naglasio da je ova odluka rezultat dobrog višegodišnjeg rada preduzeća, dobre organizacije, povećane naplate usluga, poboljšanog održavanja, smanjenja gubitaka na mreži koji su bili enormni, te smanjenja nelegalne potrošnje koja je, nažalost, još evidentna u velikom broju na području opštine Sokolac.

Prema njegovim riječima, tome je svakako doprinijela i velika odgovornost svih zaposlenih u “Vrelu Bioštica”.

Jokić kaže da se pokazalo da je stečaj oblik poslovanja koji može biti rentabilan i bolji od bilo kojeg drugog poslovanja, ako u preduzeću rade odgovorni ljudi.

On je naveo da je sa načelnikom opštine Sokolac Milovanom Bjelicom, osim o mogućnosti smanjenja cijene vode i kanalizacije, juče razgovarao i o nastavku postupka reorganizacije u preduzeću “Vrelo Bioštica” u stečaju.

Bjelica je rekao Srni da je obaviješten da je opština Sokolac jedini partner u reorganizaciji preduzeća “Vrelo Bioštica”, te da je u toku otkup ovog preduzeća.

On je dodao da su povjerioci preduzeća “Vrelo Bioštica” u stečaju na sudu jednoglasno donijeli odluku da je opština Sokolac jedini partner u reorganizaciji ovog preduzeća.

Bjelica je naglasio da je opština Sokolac u posljednjih osam godina mnogo uložila u infrastrukturu vodovoda i kanalizacije, da je lokalna uprava uradila rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, izgradila nove, kupila dvije pumpe za izvorište, te omogućila proširenje mreže korisnika čime su se stekli uslovi za razgovor o objektivnom smanjenju cijene vode i kanalizacije.

Prema njegovim riječima, odluku o smanjenju cijene vode u ovom slučaju donosi stečajni upravnik i bez saglasnosti Skupštine opštine, osnivača preduzeća u stečaju.

Bjelica je podsjetio da se opština Sokolac priprema za preuzimanje Vodovoda nakon završetka postupka reorganizacije u preduzeću.

PODIJELI:

TAGOVI:

voda

sokolac

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti