Solana dobitnik specijalnog priznanja za razvoj prehrambene industrije TK

25.06.2018. 11:53 / Izvor: Akta.ba
Solana dobitnik specijalnog priznanja za razvoj prehrambene industrije TK

Tuzlanska solana je još prije 130 godina postala okosnica razvoja ovog kraja i opstala sve godine.

Bez njih je Tuzla nezamisliva, kao i brojne slane delicije. Decenijama unazad samo jednu so možemo vidjeti na trpezama naše zemlje, ali i Evrope. Godinama je sinonim za Tuzlu, a danas tu istu so koriste i u dalekom Kataru. Naravno, radi se o kompaniji Solana d.d. Tuzla koja je još jednom ponijela priznanje za svoju dugogodišnju tradiciju i kvalitet.    

U okviru manifestacije "Najbolji u privredi TK- Kristal soli 2017" održane proteklog vikenda u Tuzli, stručni žiri dodijelio je specijalno priznanje za razvoj prehrambene industrije Tuzlanskog kantona kompaniji koja je vlasnik ISO standarda i halal certifikata.

"Tuzlanska solana je još prije 130 godina postala okosnica razvoja ovog kraja i opstala sve godine. Dobrom planiranom i društveno odgovornom poslovnom politikom, kroz modernizaciju proizvodnih pogona, Solana je uspjela ostvariti povećanje efikasnosti svog poslovanja koje joj je omogućilo da se etablira kao ključni proizvođač soli na tržištu jugoistočne Evrope", istaknuto je tokom dodjele.

Danas kao respektabilna kompanija Solana je stvorila preduslov za razvoj novih proizvodnih marki koje u potpunosti treba da zadovolje složene tržište zahtjeve i potrebe, koja ujedno predstavlja i generator razvoja te pozitivan primjer ostalim preduzećima kroz svoja stečena znanja i vještine.

Direktor Solane d.o.o. Tuzla Bakir Smailagić, izrazio je zahvalnost za dodijeljeno priznanje u ime svih zaposlenika.

Naglasio je činjenicu da se radi o kompaniji koja je kroz cijeli svoj vijek postojanja imala kontinuitet proizvodnje, a uz to uspjela sačuvati kvalitet gotovog proizvoda.

"Zadaća svih naš zaposlenika je da nastavimo tu tradiciju i da stvorimo preduslove za razvoj i unapređenje kompanije kako bi i u budućnosti mogli polučiti još bolje rezultate i kako bi Solana mogla još dugo trajati", poručio je Smailagić.

Podsjetimo, krajem prošle godin tešanjska grupacija AS postala je preko svoje dvije kompanije dioničar 17 posto Solane.

Nakon toga nadzorni odbor kompanije Solana d.d. Tuzla imenovao je u februaru ove godine novu Upravu društva sa direktorom Bakirom Smailagićem na čelu. Nova Uprava tada je najavila  jačanje liderske pozicije najvećeg proizvođača soli u regiji, povećanje efikasnosti poslovanja, kao i nove investicije u cilju novih zapošljavanja i proširenja kapaciteta.  

Kompanija trenutno izvozi na tržišta Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Kosova.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti