Solana Tuzla: Tri zlata za tri bh. brilijanta

06.09.2014. 11:50 / Izvor: eKapija.ba

Solana d.d. Tuzla i dalje briljira kvalitetom svojih proizvoda, te je za Do-Do začin, jedinstveni BiH brend u kategoriji ovog proizvoda, dobila zlatnu medalju za ekstra klasu.

Na 41. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije (Sajma šljive u Gradačcu) dodijeljene su medalje za kvalitet ocijenjenih proizvoda. Na analizu kvaliteta proizvoda apliciralo je 195 proizvoda raznih kategorija. Ocjena kvaliteta je vršena na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu u Sarajevu. Medalje su dodijeljene u tri kategorije i to: ekstra, prva i druga klasa.

Solana d.d. Tuzla i dalje briljira kvalitetom svojih proizvoda, te je za Do-Do začin, jedinstveni BiH brend u kategoriji ovog proizvoda, dobila zlatnu medalju za ekstra klasu. Radi se o vrhunskom univerzalnom začinu spravljenom po recepturi gastronomskih stručnjaka. Krasi ga spoj užitka i kvaliteta, pa kao takav daje notu prepoznatljive bosanske kulinarske tradicije.

Osim kategorije začina, na analizu i provjeru kvaliteta aplicirano je i još dva brenda iz široke palete vrhunskih proizvoda i to Solana gotove čorbe i Nitritna so, koji su takođe osvojili zlatne medalje u kategoriji ekstra klasa proizvoda.

Program "Gotovih čorbi" čine osam vrsta čorbi i to: Krem čorba od gljiva, Čorba od povrća sa tjesteninom, Čorba od paradajza sa tjesteninom, Krem čorba od povrća, Čorba od žare, Krem čorba od paradajza, Čorba od graha i Tarhana čorba.

Nitritna so se koristi u mesnoj industriji za salamurenje mesnih prerađevina. Njen kvalitet proizilazi iz baze proizvoda tj. najkvalitetnije svjetski priznate Tuzlanske soli uz dodatak natrijum nitrita od 0,5% - do 0,6%.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti