Sparkasse bank kupila toranj Importanne centra, novu zgradu centrale – Vrijednost investicije 27 mil. KM

16.10.2009. 17:00 / Izvor: eKapija.ba
Sparkasse bank kupila toranj Importanne centra, novu zgradu centrale – Vrijednost investicije 27 mil. KM

Sparkasse Bank je sa kompanijama Klimavent d.d. i Teloptic d.o.o. potpisala ugovor o kupovini poslovnog tornja Importanne centra u Sarajevu. Iznos ukupne investicije u kupovinu i opremanje nove zgrade centrale banke iznosi 27 miliona KM.

Sparkasse Bank u periodu 2009. – 2010. ima planirane investicije od 40 miliona KM, od čega je najveća investicija upravo u novu zgradu Centrale u Sarajevu, navodi se u saopćenju.

"Opredijelili smo se za kupovinu poslovnog tornja Importanne centra, u kojem će naši uposlenici imati uslove rada u skladu sa najvišim standardima, a što u krajnjoj liniji treba doprinijeti pružanju vrhunske usluge našim klijentima. Već u prvoj polovini sljedeće godine, u poslovnom tornju površine oko 7.000 kvadratnih metara će se nalaziti Centrala Sparkasse Bank i sestrinska kompanija S-Leasing, a u prodajnim prostorima u prizemlju će klijentima biti dostupna naša Filijala Sarajevo", kazao je Nedim Alihodžić, član uprave Sparkasse Bank dd i dodao da ova investicija, kao i sve koje su u protekle dvije godine poduzeli, dio strateškog plana – rasti u svim segmentima sa krajnjim ciljem izlaska među prvih šest banaka u BiH.

"Naše investicije ne ciljaju samo na intenzivan, nego prije svega dugoročno održiv rast. Smatramo, da samo kompanija sa ovako dugoročnim vizijama i zdravim, održivim rastom može obezbijediti stabilna radna mjesta i benefite svojim uposlenicima, biti pouzdan partner klijentima i u konačnici, svojim investicijama biti generator privrednog razvoja u Bosni i Hercegovini", naglasio je Alihodžić.

Sparkasse Bank trenutno ima 54 poslovnice širom BiH, 430 uposlenika i opslužuje oko 120.000 klijenata. Samo u periodu 2008. – 2009. godine su širenje poslovne mreže sa devet novih poslovnica i razvoj poslovanja donijelo zaposlenje gotovo 100 novih uposlenika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti