Sporazum o suradnji između SMŠ "Žepče" i tekstilnih poduzeća

29.09.2014. 16:31 / Izvor: eKapija.ba

Inicijativa je pokrenuta kao rezultat potrebe za kvalitetnijom praktičnom nastavom u školi kako bi tekstilna poduzeća na raspolaganju imala kvalitetan kadar.

U prostorijama školske radionice za praktičnu nastavu SMŠ "Žepče" u Donjoj Golubinji, upriličena je svečanost povodom potpisivanja Sporazuma o suradnji između SMŠ “Žepče“ i tekstilnih poduzeća kao i dodjela šivaćih mašina školskoj radionici Srednje mješovite škole "Žepče“. Rezultati su to prve inicijative Lokalnog ekonomskog foruma općine Žepče koju je pokrenuo predstavnik tekstilnog sektora u LEF-u – poduzeće "Bositex“ d.o.o Žepče.

Inicijativa je pokrenuta kao rezultat potrebe za kvalitetnijom praktičnom nastavom u školi kako bi tekstilna poduzeća na raspolaganju imala kvalitetan kadar.

Inicijativu je tehnički pripremila i provela Razvojna agencija Žepče uz pomoć Njemačkog društva za međunarodnu suradnju (GIZ GmbH).

Svečanosti su prisustvovali: Karin Rau, rukovoditeljica komponente ProLocal Programa Njemačkog društva za međunarodnu suradnju (GIZ GmbH), Bojan Vojvodić, stariji suradnik ProLocal Programa, Nedim Sinanović, stariji suradnik ProLocal Programa, Općinski načelnik Mato Zovko, pomoćnik načelnika za gospodarstvo i financije i predsjednik Lokalnog ekonomskog foruma općine Žepče Namik Malićbegović, direktor SMŠ "Žepče“ Zijah Malićbegović, vlasnici i direktori tekstilnih poduzeća "Bositex“ d.o.o Žepče Ferid Ajan, "Elchy-tex“ d.o.o Žepče Midhat Karamehmedović, "M Comerc“ d.o.o Žepče Ljiljana Knežević – Čaljkušić, profesori praktične nastave u tekstilnoj školi te predstavnici medija.

U uvodnim izlaganjima, prisutnima se obratila direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko koja je dala kratak uvod u aktivnosti koje su provedene u sklopu inicijative "Bositex“. Naglasila je da je ovo temelj za razvoj novih inicijativa koje će se pokrenuti u sklopu Lokalnog ekonomskog foruma općine Žepče ali i novih projekta, procesa, aktivnosti u području obrazovanja.

Prisutnima se obratio općinski načelnik Mato Zovko koji je pozdravio ovu ali i druge inicijative koje doprinose boljoj suradnji između javnog i privatnog sektora a sve zajedno boljem životu svih građana općine Žepče. Riječi podrške javno privatnom dijalogu uputili su direktor SMŠ "Žepče“ Zijah Malićbegović, Karin Rau, rukovoditeljica komponente ProLocal Programa kao i pokretač inicijative vlasnik poduzeća "Bositex“ Ferid Ajan.

Sporazum o suradnji su potpisali SMŠ "Žepče" i tekstilna poduzeća "Bositex“ d.o.o Žepče, "Elchy-tex“ d.o.o Žepče, "M Comerc" d.o.o Žepče, dok će Unikom Promet d.o.o Žepče naknadno potpisati Sporazum.

Sporazumom se uređuju međusobni odnosi između škole i poduzeća a koji se tiču izvođenja praktične nastave u proizvodnim pogonima poduzeća, razmjeni informacija kao i dijaloga između predstavnika obrazovnih institucija i privatnog sektora. Njegova je namjera uspostaviti javno-privatni dijalog u području srednjoškolskog obrazovanja u općini Žepče.

Po potpisivanju Sporazuma gosti i domaćini obišli su školsku radionicu gdje su postavljene nove suvremene mašine za industrijsku proizvodnju – Industrijski šivaći jednoigleni stroj, Industrijski šivaći stroj za sastav i obamitanje koje je Razvojna agencija Žepče u ime općine Žepče i LEF-a dodijelila srednjoj mješovitoj školi Žepče.

Novčana sredstva za mašine osigurao je GIZ.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti