Spremnost za pomoć u uspostavljanju socijalnog dijaloga

01.04.2014. 17:16 / Izvor: eKapija.ba
Spremnost za pomoć u uspostavljanju socijalnog dijaloga

Međunarodna organizacija rada spremna je da pomogne BiH u uspostavljanju socijalnog dijaloga s ciljem rješavanja problema u oblasti rada i zapošljavanja, izjavio je Graciozi.

Međunarodna organizacija rada spremna je da pomogne BiH u uspostavljanju socijalnog dijaloga s ciljem rješavanja problema u oblasti rada i zapošljavanja, izjavio je direktor Kancelarije za podršku Timu za dostojanstveni rad u Budimpešti Antonio Graciozi.

Graciozi je tokom susreta sa ministrom civilnih poslova BiH Sredojem Novićem naglasio da su za organizaciju koju predstavlja prioriteti suzbijanje rada na crno, zapošljavanje mladih i zapošljavanje žena, saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Nović i Graciozi založili su se za provođenje Programa dostojanstvenog rada za BiH za period 2012-2015. godina, ističe se u saopštenju. Ministar civilnih poslova BiH informisao je sagovornika o stanju u BiH kada je riječ o zapošljavanju, te kao najveći problem istakao nedovoljnu usklađenost obrazovnog sistema sa potrebama tržišta rada.

Nović je istakao i problem zapošljavanja invalida i osoba s posebnim potrebama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti