Vijesti

Srebrenica: Prezentovani planovi banaka i agencija za razvoj preduzeća

10.03.2010. 14:29 / Izvor: Fena

UNDP je 10. marta 2010. godine organizovao u Srebrenici tematski koordinacioni sastanak na kome su predstavnici Razvojne investicione banke Republike Srpske, Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i Regionalne razvojne agencije "Nerda" prezentovali svoje planove na pomoći u razvoju i unapređenju rada malih i srednjih preduzeća.

Senad Subašić, predstavnik općine Srebrenica, naglasio je da je ovo veoma koristan sastanak jer je ponudio niz informacija koje će koristiti u razvoju privrede.

On je naglasio da su do sada u razvoju preduzeća korišteni grantovi, koji su se na kraju, u većini slučajeva pokazali neefikasnim.

Po njegovim riječima, lokalna zajednica, banke i razvojne agencije mogu ponuditi niz olakšica kod dobijanja kredita koji će obavezivati korisnike da racionalnije pristupaju utrošku i usmjeravanju sredstava, što će doprinijeti uspješnom razvoju preduzeća.

Na ovom sastanku bili su predstavnici i općina Milići i Bratunac i iznijeli svoja iskustva i prijedloge kojim se može unaprijediti rad preduzeća i otvaranje novih radnih mjesta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti