Vijesti

Srebrenica: Šumarska preduzeća certificirana prema međunarodnim standardima

24.09.2009. 12:00 / Izvor: Fena

U okviru aktivnosti UNDP-ovog Projekta oporavka srebreničke regije (SRRP) u Srebrenici je 24. septembra 2009. godine održana promocija certifikata za kvalitet upravljanja šumarskim preduzećima.

Ovim projektom pružena je podrška javnom preduzeću "Šume Republike Srpske", koje je u martu primilo certifikat prema Forest Stewardship Council shemi za transparentnost poslovanja i kvalitet upravljanja šumskim gazdinstvom.

Također, šest drugih kompanija iz drvoprerade iz općina Srebrenica, Bratunac i Milići je primilo Chain of Custody certificate koji će doprinijeti boljoj kvaliteti u njihovom radu.

Cilj promocije je da se poveća svijest lokalnih zainteresovanih strana, kako o koristima tako i o zahtjevima koji proizlaze iz činjenice da su lokalna šumarska preduzeća certificirana prema međunarodnim standardima, izjavio je Alexandre Prieto, SRRP Programme Manager.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti