Srebrenički Cimos ostaje u grupaciji sa slovenskom kompanijom

05.12.2013. 09:18 / Izvor: Fena
Srebrenički Cimos ostaje u grupaciji sa slovenskom kompanijom

Nakon dva neuspješna pokušaja prodaje Cimosa u Potočarima, rukovodstvo slovenske kompanije "Cimos" je odlučilo da pogon za proizvodnju auto-dijelova u Potočarima kod Srebrenice nastavi s proizvodnjom.

Nakon dva neuspješna pokušaja prodaje Cimosa u Potočarima, rukovodstvo slovenske kompanije "Cimos“ je odlučilo da pogon za proizvodnju auto-dijelova u Potočarima kod Srebrenice nastavi s proizvodnjom.

U srebreničkom "Cimosu“ uposleno je više od stotinu radnika i ova fabrika je dosad uspješno poslovala.

"Srebrenički "Cimos“ ostaje u grupaciji sa slovenačkim "Cimosom“. To mnogo znači za sve zaposlene, da sačuvamo radna mjesta. Nažalost, postoji mogućnost za otpuštanjem radnika, a tačno ne znamo koliki je to broj. Još ništa nije sigurno", ustvrdio je u izjavi Feni direktor srebreničkog "Cimosa" Azem Huremović.

Za općinu Srebrenicu mnogo znači što "Cimos" nastavlja raditi, te je općinski načelnik Ćamil Duraković pozdravio ovu odluku.

"Ohrabrujuća je vijest za nas da srebrenički "Cimos" ostaje da radi. Nadam se da će "Cimos" imati tedenciju rada i da neće biti zatvaranja u budućnosti. Ovo je primjer kako se problem može riješiti, kad se svi uključe", poručio je Duraković u izjavi Feni.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti