Sredstva za projekat Atelje-muzej Safet Zec vraćaju se ugroženom JP Sarajevo

14.12.2020. 10:43 / Izvor: Akta.ba
Sredstva za projekat Atelje-muzej Safet Zec vraćaju se ugroženom JP Sarajevo

Gradsko vijeće Grada Sarajeva, na 43. sjednici održanoj dana 30.11.2020. godine, donijelo je odluku o preraspoređivanju dijela finansijskih sredstava.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva, na 43. sjednici održanoj dana 30.11.2020. godine, donijelo je odluku o preraspoređivanju dijela finansijskih sredstava iz dobiti Javnog preduzeća za upravljanje, zaštitu i održavanje objekata Grada Sarajeva i obavljanje komunalnih i drugih djelatnosti od javnog interesa Grada Sarajeva (JP "Sarajevo" d.o.o.)

Ovom odlukom preraspoređuju se finansijska sredstva u iznosu od 240.000,00 KM raspoređena iz neto dobiti Javnog preduzeća za upravljanje, zaštitu i održavanje objekata Grada Sarajeva i obavljanje komunalnih i drugih djelatnosti od javnog interesa Grada Sarajeva.

Finansija sredstva, prenesena Gradu Sarajevo bila su namijenjena za Sufinansiranje projekta "Atelje - muzej Safet Zec" - Općina Centar Sarajevo, u iznosu od 240.000,00 KM i nalaze se na budžetskoj poziciji 391200.

Navedena sredstva nisu iskorištena za sufinansiranje projekta "Atelje - muzej Safet Zec" - Općina Centar Sarajevo, jer projekt nije realizovan.

Poslovanje JP "Sarajevo" d.o.o., u 2020. godini je, zbog pandemije Corona virusa COVID-19, dovedeno u pitanje, pa je neophodno da se sredstva prethodno planirana za Sufinansiranje projekta "Atelje - muzej Safet Zec" - Općina Centar Sarajevo, u iznosu od 240.000,00 KM, preraspodjele JP "Sarajevo" d.o.o., za pokrivanje troškova iz redovnog poslovanja.

Grad Sarajevo će sredstva iz člana 2. ove Odluke vratiti Javnom preduzeću za upravljanje, zaštitu i održavanje objekata Grada Sarajeva i obavljanje komunalnih i drugih djelatnosti od javnog interesa Grada Sarajeva (JP "Sarajevo" d.o.o.), odmah po stupnju na snagu ove Odluke.

Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Gradska služba finansija, a odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave, a objavit će se u „Službenim novinama Kantona Sarajevo“.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti