Sredstvima KGF SERDA do novih investicija

27.07.2018. 08:37 / Izvor: Akta.ba
Sredstvima KGF SERDA do novih investicija

Do sada je podržano 50 privrednih subjekata, kroz plasman od 7.083.287 KM, čime će se direktno podržati otvaranje 212 novih radnih mjesta.

Firma Dženemi d.o.o. je uz podršku Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA, putem projekta Kreditno-garantni fond SERDA (KGF SERDA) realizovala kredit od 200.000 KM te nabavila mašinu za rezanje lima i cijevi.

"Ova investicija je potreba usljed povećanja obima proizvodnje te nastojanja firme da svake godine ulaže u modernizaciju i proširenje svoje opreme. Mašina će omogućiti povećanje produktivnosti za najmanje 20%, proširenje asortimana i usluga, te veću brzinu proizvodnje i zadovoljavanja većeg broja klijenata", rekao je Samir Sitnić, direktor firme Dženemi d.o.o. Također, u prethodnih mjesec dana uposlena su 3 nova radnika, od kojih je jedan direktno zadužen za rad na mašini.

Dženemi d.o.o. se bavi proizvodnjom ograda, čeličnih konstrukcija, kovanih elemenata, uslugama laserskog rezanja, pjeskarenja, savijanja i obrade metala. Spada u jednu od vodećih fabrika u proizvodnji i distribuciji ukrasnih kovanih elemenata i profila u našoj zemlji čiji visokorangirani proizvodi zadovoljavaju najviše standarde trajnosti, funkcionalnosti i dizajna. Fabrika je smještena u tri proizvodne hale ukupne površine od 1.500 m² na lokaciji naselja Blažuj, općina Ilidža. Pored kvalitetne strukture zaposlenika, firma posluje na visokom nivou tehničke i tehnološke opremljenosti za što posjeduje odgovarajuće licence i ateste.

"Dženemi d.o.o. i SERDA su u prethodnom periodu uspješno sarađivali kroz projekte EUMETAL I i EUMETAL II, te sada kroz projekat KGF SERDA. Željeli smo putem KGF SERDA iskoristiti priliku i aplicirati na kredit, te su nam nakon prikupljene dokumentacije i provedene procedure u SERDA-i i banci, odobrena kreditna sredstva namijenjena za nabavku mašine", ističu u kompaniji.

Kreditno-garantni fond SERDA je finansijski instrument podrške razvoju i jačanju preduzeća, obrtnika, startup biznisa i poljoprivrednika na području Kantona Sarajevo u saradnji sa Union bankom d.d. Sarajevo, a sufinansiran je od Vlade Kantona Sarajevo. Do sada je podržano 50 privrednih subjekata, kroz plasman od 7.083.287 KM, čime će se direktno podržati otvaranje 212 novih radnih mjesta, povećanje konkurentnosti, prihoda i izvoznih sposobnosti malih i srednjih preduzeća sa područja Kantona Sarajevo. SERDA, kao regionalna razvojna agencija koja ima za cilj razvoj lokalnog ekonomskog okruženja na području Sarajevske makroregije, kroz projekat KGF pruža besplatnu tehničku podršku i savjetovanje pri izradi poslovnog plana, projektovanog toka gotovine, te popunjavanju potrebne dokumentacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti