Šta je PVC stolarija i koje su prednosti u odnosu na drvenu?

17.07.2013. 08:02 / Izvor: eKapija.ba

Materijali su UV otporni, ne stare niti blijede. PVC materijal je jako dobar izolator, zahtjeva minimalno održavanje i neosjetljiv je na vremenske utjecaje.

 

  • PVC stolarija značajno utječe na potrošnju grijanja zbog odlične toplinske izolacije i postojanosti materijala.
  • PVC stolarija zbog velikog izbora profila nudi estetska i funkcionalna rješenja za svaki arhitektonski zahtjev.
  • PVC stolarija lako se održava i ne traži dodatne troškove održavanja .
  • PVC stolarija otporna je na nepovoljne vremenske uvjete kako na kontinentalnom području tako i u primorskom  .
  • PVC stolariju zbog velikog izbora boja moguče je uklopiti u svaki projekt gradnje.
  • PVC je u potpunosti ekološki materijal, ne zagađuje okoliš i u cijelosti se reciklira.
  • PVC ne gori te ima sposobnost samogašenja.
  • PVC stolariji dovoljno je samo uobičajeno čišćenje a vlaga, slanost zraka ili sunčeve zrake nemaju na nju nikakav utjecaj,
  • PVC stolarija izrađena od profila s šest komora kvalitetno apsorbira zvučne valove.

KOJE SU PREDNOSTI PVC STOLARIJE U ODNOSU NA DRVENE PROZORE?

PVC prozori su ekološki napredniji od drvenih jer ne eksploatiraju šumska bogatstva pri proizvodnji. PVC prozori izrađeni su od umjetnog materijala, koji se jednakomjerno rasteže cijelo vrijeme čime je dostignuta vrlo dobra izolacija. Materijali su UV otporni, ne stare niti blijede. PVC materijal je jako dobar izolator, zahtjeva minimalno održavanje i neosjetljiv je na vremenske utjecaje.

Firma Ćađoprevoz d.o.o. Tuzla je preduzeće koje je osnovano 27.06.1997.godine. Osnovna djelatnost firme Ćađoprevoz je prevoz robe u domaćem i međunarodnom saobraćaju. Vozni park firme raspolaže sa petnaest voznih jedinica opremljenih za transport u zemlji i inostranstvu.

Pored transporta i ostalih srodnih djelatnosti Ćađoprevoz bavi se i trgovinom, prodajom PVC stolarije te Vam može pomoći u izboru i nabavci Vama potrebnih roba.

Prodaja PVC stolarije

Dobavljači firme Ćađoprevoz posluju i njihova proizvodnja je nagrađena mnogim europskim certifikatima za proizvodnju, što je garancijaa dugotrajnog europskog kvaliteta.

Bogati asortiman firme obuhvata:

Prozori

Prozori se ubrajaju u najzahtjevnije građevinske elemente u kući, odnosno u zgradi i u stanu. Prozori daju ton arhitekturi, prozori mogu povećati ali i smanjiti materijalnu vrijednost kuće. Trebaju osigurati lako održavanje i čišćenje, izolirati od buke, hladnoce i topline.

PVC prozori za vašu kuću ili stan mogu biti izrađeni od nekoliko različitih proizvođača pvc profila, sa nekoliko različitih svojstava. Čvrstoća, toplinska izolacija i zaštita od buke ono su što svaki pvc prozor mora nuditi, sve ostalo moguće je ugraditi i nadodati. Sistemi s nekoliko komora i brtvi osiguravaju da svojstva prozora budu kvalitetna, a zatvaranje i zaključavanje na nekoliko točaka osigurava vas od provala i nasilnog otvaranja prozora.

PVC prozori se izrađuju u ovim izvedbama:

  • jednokrilni, jednokrilni s nadsvjetlom
  • dvokrilni ,dvokrilni s nadsvjetlom
  • trokrilni, trokrilni s nadsvjetlom
  • po želji kupca

Balkonska vrata

Balkonska vrata su u većini slučajeva slična prozorskim otvorima. Rađena su od istih materijala kao i prozori. Razlika je u omjeru visine i širine.

Ukoliko stranka želi, balkonska vrata se mogu opremiti i sa aluminijskim pragom (slično kao i kod ulaznih vrata) te posebnim okovom koji omogućuje da se vrata zaključavaju poput klasičnih ulaznih vrata (kvake sa dvije strane).

Ulazna vrata

U izradi ulaznih vrata Ćađoprevoz koristi profile izradene od visoko vrijednog tvrdog PVC. Ovaj materijal visokog sjaja otporan je na vremenske uvjete i UV-zrake, nudi izvrsnu toplinsku i zvučnu izolaciju. Veliki izbor dekorativnih PVC panela za vrata zadovoljiti će i najzahtjevnije kupce. Ulazna vrata proizvode se u jednokrilnoj i dvokrilnoj izvedbi. Sva naša vrata okovana su sigurnosnim bravama.

Jednokrilna Vrata

Optimalne dimenzije jednokrilnih vrata su od 1000 do 1100 mm (širina), od 2000 do 2100 mm (visina) bez nadsvjetla. Nadsvjetlo ima i mogućnost otvaranja kao obični kip-prozor ili ventus.

Dvokrilna Vrata

Optimalne dimenzije dvokrilnih vrata su od 1400 do 1700 mm (širina) sa pomoćnim krilom, a od 1700 do 2000 mm (sirins) sa mogućnošću dva ista krila

Sekciona vrata

Sekciona vrata su izrađena od najkvalitetnijih materijala. Debljina panela sekconih vrata je 45 mm, sa termo i zvučnom izolacijom. Mehanizmi vrata su podcincani i zaštićeni od korozije. Vrata se mogu pokretati ručno, i sa daljinskim upravljačem na elektricni pogon. Mogućnost ugradnje u cijeloj BiH.

Garažna vrata

Garažna vrata su izrađena od najkvalitetnijih, nehrđajućih limova i proizvode se u standardnim mjerama i dimenzijama.

Standardne dimenzije vrata:

  • ŠIRINA: 2450, 2500, 2600, 2850, 3100
  • VISINA: 2000, 2100, 2200, 2450

Firma Ćađoprevoz u ponudi posjeduje vrata bijele i braon boje. Mogućnost ugradnje motora naknadno.

Sobna vrata

Ponuda sobnih vrata firme Ćađoprevoz obuhvaća mnoštvo modela koji mogu zadovoljiti različite potrebe i zahtjeve unutrašnjeg uređenja stambenih prostora.

Sobna vrata različitih oblika posjeduju u standardnim i nestandardnim mjerama, ovisno o dimenzijama građevinskih otvora. Ćađoprevoz posjeduje sobna vrata od različitih vrsta imitacij drveta (hrast, jasen, bukva, orah, tresnja, crni hrast...). Vratna krila mogu biti puna ili s otvorima za stakla. Koriste različite okove kvake i brave.

Sigurnosna vrata

Kod ulaznih je vrata, osim njihovog izgleda i lakoće korištenja, bitan aspekt sigurnosti. Ta su vrata u pravilu veća i čvršća od unutarnjih, a kao odgovor posebnim zahtjevima zaštite tu su blindirana vrata koja su danas postala gotovo uobičajena praksa. Pri izboru blindiranih vrata najbolje je usmjeriti se na modele s odgovarajućim adekvatnim sigurnosnim sistemom.

Zašto zamjeniti obična vrata PROTUPROVALNIM?

Prema podacima iz policije, provalnici u 87% slučajeva izvršavaju provalu kroz ulazna vrata. Prostori u kojima su ugradjena naša protivprovalna vrata ne predstavljaju predmet interesovanja "nepozvanih gostiju"!

Ugradnja protivprovalnih vrata je jednostavan i efikasan način da zaštitite svoj stan od provalnih krađa! Većinu drvenih vrata je mogoće obiti brzo i bez buke, dok je obijanje protivprovalnih vrata u uobičajenim uslovima praktično nemoguće.

Kod običnih ulaznih vrata su zaptivanje i zvučna izolacija često vrlo loši!

Naručite već danas vašu PVC stolariju ili pošaljite upit OVDJE.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti