Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Stanić Grupa ponovo širi kompanijski portfolio, preuzimaju radiopostaju

19.10.2020. 09:17 / Izvor: Akta.ba

Stanić Grupa ponovo širi kompanijski portfolio. Ovaj put namjeravaju reorganizirati Stanić Media d.o.o.Sarajevo pripajanjem RPŽ RADIOPOSTAJA d.o.o. Sarajevo - Radiopostaje Žepče, saznaje Akta.ba.

Pripajanje društva provešće se prema Planu reorganizacije

Za pripajanje društva zadužuje se uprava društva da pripremi Plan reorganizacije.

Bilans stanja i bilans uspjeha sa stanjem na dan 30.06 2020.godine temelj je za prijenos imovine i obaveza na društvo kojem se pripaja Stanić Media d.o.o.Sarajevo.

Podsjećamo, Stanić Grupa 2014. godine kupila je TV KISS i Radio KISS, i na taj su način ušli u medijski segment poslovanja. Kakos u tada kazali uključivanje televizijske kuće s velikim potencijalom u kompanijski portfolio, strateški je iskorak Stanić Grupe u medijski prostor Bosne i Hercegovine, a u perspektivi i u regiji.

Primarni cilj kompanije jest ponuditi gledateljstvu Bosne i Hercegovine moderan, kvalitetan i vjerodostojan programski sadržaj čime se želi značajno povećati udio u gledanosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti