Stanice tehničkog pregleda u FBiH od 1. maja pod videonadzorom

30.04.2009. 15:01 / Izvor: Fena
Stanice tehničkog pregleda u FBiH od 1. maja pod videonadzorom

Od 1. maja počet će realizacija videonadzora nad radom stanica tehničkog pregleda, objavili su 30.04.2009. godine Institut za privredni inžinjering Zenica i Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

Tim povodom danas je u Zenici održan seminar na kojem su voditelji svih 156 stanica tehničkog pregleda s područja Federacije BiH u kojima je instaliran videonadzorni sistem upoznati s radom ovog sistema.

Seminaru je prisustvovao i Željko Matoc, pomoćnik resornog ministra FBiH za oblast cestovnog prometa, stanica tehničkog pregleda i cjevovoda, koji je rekao da je sistem videonadzora spreman da počne s radom.

Direktor Instituta za privredni inžinjering, Fuad Klisura upozorio je vlasnike, voditelje i osoblje stanica tehničkog pregleda da u slučaju nepropisnog rada podliježu sankcijama koje predviđaju privremeno zatvaranje stanice tehničkog pregleda, gubitak licence za rad, kao i novčanu kaznu do 15.000 KM.

"Upozorio bih građane da poštuju zakonsku obavezu i obavljaju tehničke preglede. Ako već plate ovu uslugu, bolje je da i provjere ispravnost svojih vozila", rekao je direktor Insitituta za privredni inžinjering Zenica kojem je Vlada FBiH povjerila implementaciju 600.000 KM vrijednog projekta uvođenja videonadzora u stanicama tehničkih pregleda u Federaciji BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti