Stanivuković zvanično podnio krivične prijave protiv Igora Radojičića i još četiri osobe

02.02.2021. 14:58 / Izvor: Akta.ba
Stanivuković zvanično podnio krivične prijave protiv Igora Radojičića i još četiri osobe

On je dodao da danas predaje prijave koje su toliko očigledne, te pozvao sve istražne organe da istraže sve navode o kriminalu.

Gradonačelnik Draško Stanivuković, predao je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka krivične prijave protiv bivšeg gradonačelnika Igora Radojičića, bivšeg načelnika Komunalne policije Milenka Letića, bivšeg šefa Odsjeka za poslove civilne zaštite Mladena Ćućuna i bivšeg direktora „Akvane“ Vedrana Mitrovića.

"Da se kralo, kralo se. I to valjano, kako je nekima trebalo i odgovaralo. Moj zaključak – koliko se kralo, dobro je da imamo išta", kazao je gradonačelnik Stanivuković prilikom predaje ovih prijava.

On je dodao da danas predaje prijave koje su toliko očigledne, te pozvao sve istražne organe da istraže sve navode o kriminalu.

"Nemojte da ja to radim kao gradonačelnik. Ali pošto vidim da niko neće, ja hoću. Zato mi treba podrška institucija jer je pola „papira“ tu sakriveno", rekao je on.

Stanivuković je objasnio da danas predaje tri krivične prijave, a u jednoj su dva lica.

"Dakle protiv Letića, jer Komunalna policija nije radila svoj posao, Ćućun iz Civilne zaštite i direktor „Akvane“ gdje smo tek došli na pet odsto istražnih radnji i naravno u svemu je tu gradonačelnik potpisnik svih dokumenata", rekao je Stanivuković.

Podršku je imao od advokata Borka Gavrilovića, koji je ovom prilikom kazao da je važno dati podršku gradonačelniku Stanivukoviću i njegovoj namjeri da ukaže na korupcijska krivična djela i krivična djela zloupotrebe službenog položaja.

"To su krivična djela vrlo visokog stepena opasnosti i koja su zlo za svako društvo. Ne samo zbog materijalnih posljedica već i zbog razaranja osnovnih društvenih tokova napadom na moralne vrijednosti. To su krivična djela koja izvršavaju ljudi unutar službe i vrlo ih je teško kao takve utvrditi", zaključio je on.

Gavrilović je izrazio puno povjerenje u rad Tužilaštva i Suda koji bi trebalo da preduzmu sve mjere i radnje sa ciljem rasvjetljavanja i sprečavanja vršenja ovakvih krivičnih djela.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti