Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Stanju u oblasti zaštite okoliše tema razgovora Kasumovića i Sattlera

23.07.2020. 12:53 / Izvor: Akta.ba

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini, ambasador Johann Sattler, posjetio je u utorak Gradsku upravu Zenice gdje se sastao s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem.

Razgovarali su o stanju u oblasti zaštite okoliše, privrednom ambijentu u gradu Zenica te trenutnom statusu projekta poboljšanja energetske efikasnosti u JU Kantonalna bolnica Zenica. 

Gradonačelnik Fuad Kasumović je izvijestio ambasadora Johanna Sattlera da je u Zenici u posljednje tri i po godine pokrenuto nekoliko projekata u cilju zaštite okoliša, među kojima su svakako najvažniji rješavanje zagrijavanja stambenih i poslovnih prostora Grada Zenice daljinskim grijanjem na ekološki prihvatljiv način i gasifikacija prigradskih naselja.

Također, gradonačelnik Kasumović je istakao da su ostvareni značajni pomaci u poboljšanju privrednog okruženja.

"Kontinuirano radimo na stvaranju uslova za privlačenje investicija. Nudimo najbolje uslove za pokretanje biznisa. U Poslovnoj zoni Zenica 1 formirali smo i prodali 30 parcela, uglavnom vlasnicima malih i srednjih preduzeća. Finansijski podržavamo početnike u pokretanju vlastitih biznisa", rekao je gradonačelnik Kasumović.

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini, ambasador Johann Sattler je izrazio spremnost EU da podrži realizaciju projekata čiji je cilj poboljšanje i unaprjeđenje uslova života građana Zenice.

Usaglašeni su stavovi da je potreban snažniji angažman svih strana učesnika u projektu poboljšanja energetske efikasnosti u JU Kantonalna bolnica Zenica, kako bi se što prije pokrenule aktivnosti na projektu.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti