Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Stanovnici Nemile traže izmiještanje trase Koridora 5-C

06.04.2018. 14:44 / Izvor: Fena

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, predstavnici stanovnika Nemile, federalni premijer Fadil Novalić i izvršni direktor za projektovanje JP Autoceste FBiH Jasmin Bučo danas su održali sastanak u Sarajevu na kojem su Galijašević i stanovnici Nemile izrazili nezadovoljstvo zbog činjenice da projektovana trasa koridora 5-C prolazi kroz samu Nemilu - saopćeno je iz Vlade ZDK-a.

Novalić je upoznat da tom području gravitira oko 14.000 stanovnika, te da trasa kroz Nemilu može imati nesagledive posljedice za život građana tog područja.

Posebno je istaknuto da, kako se navodi u saopćenju, o tom pitanju nikada nije provedena javna rasprava čime su stanovnici Nemile uskraćeni da iznesu svoje mišljenje o trasi.

"Predstavnici stanovnika Nemile smatraju da je općedruštveni interes da trasa bude izmještena zaobilaznicom pored Nemile, a Galijašević je zamolio premijera Novalića i direktora Buču da učine sve kako bi bili uvaženi njihovi interesi", navodi se u saopćenju Vlade ZDK-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti