STARline novi direktni ugovorni partner Daimlera AG za BiH

17.04.2014. 09:20 / Izvor: eKapija.ba

Daimler AG je izabrao novog generalnog distributera za Mercedes-Benz putnička vozila, laka komercijalna vozila i kamione, kao i Daimler autobuse i FUSO vozila u Bosni i Hercegovini.

Od početka aprila novi direktni ugovorni partner Daimlera AG za Bosnu i Hercegovinu je kompanija STARline d.o.o. sa sjedištem u Sarajevu na adresi Muje Šejte 7 (Vogošća). Ovim ugovorom STARline je već u prilici da brže i pouzdanije isporučuje najnovija vozila marke Mercedes-Benz, a postojećim vlasnicima omogućava postprodajnu podršku kroz ovlašteni servis opremljen najsavremenijom opremom u kojem radi stručno i od Mercedesa certificirano osoblje. Također, direktnim ugovorom sa Daimlerom AG kompanija STARline ima i riješeno pitanje redovnog snabdijevanja originalnim rezervnim dijelovima.

"Vjerujemo da ćemo opravdati povjerenje našeg partnera, kompanije Daimler AG i da ćemo našim poslovanjem na bh. tržištu automobila pružiti uslugu kakva se očekuje od prodajno-servisnog centra premium brenda svjetskog glasa kakav je Mercedes-Benz", istakao je Edin Grcić, direktor kompanije STARline d.o.o. Prema njegovim riječima STARline d.o.o. već prima narudžbe za najnovije modele, a posebno je izražen interes za novi crossover GLA i C klasu.

"Kroz naš servis već su prošla vozila marke Mercedes-Benz i novije proizvodnje, ali i ona koja su stara deceniju ili dvije, i zahvaljujući ovom ugovoru sa Daimlerom AG u vrlo kratkom roku smo bili u prilici nabaviti sve potrebne originalne rezervne dijelove, što nas čini pouzdanim partnerom svim budućim i postojećim vlasnicima Mercedesovih vozila u Bosni i Hercegovini", istakao je Enes Šećerović, direktor segmenta postprodaje.

Osim Daimlerovog programa putničkih automobila, kao novi direktni trgovac za BiH preduzeće STARline d.o.o. preuzelo je i sve poslove vezane za prodaju i servisiranje privrednog programa Mercedes-Benz vozila, uključujući i Mercedes-Benz autobuse. Prema najavama, Mercedesove klijente u BiH u narednom periodu očekuju brojne i veoma zanimljive prodajne i servisne akcije, koje će u budućnosti postati obavezna praksa preduzeća STARline d.o.o.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti