Vijesti

Starta još jedan domaći uzajamni fond: Od danas uplata udjela u "Hypo BH Equityju"

27.08.2007. 07:56 / Izvor: Dnevni Avaz

"Hypo BH Equity", uzajamni fond otvorenog tipa koji je osnovala "Hypo Group Alpe Adria", objavio je poziv za kupovinu udjela. Prema riječima Zdenka Milića, voditelja portfelja i analitičara fonda, od danas počinje kupovina udjela i traje mjesec, do 27. septembra 2007. godine, kada fond počinje s radom, ako sakupi milion KM početnog kapitala.

"Dovoljno je u bilo kojoj filijali banke u sastavu "Hypo Groupa" u BiH podnijeti zahtjev i uplatiti novac, a sve ostalo bit će naša briga" kaže Milić.

Prema prospektu, minimalni ulog u fond iznosi 200 KM, s tim da fizička i pravna lica direktno i indirektno ne mogu biti vlasnici više od pet posto udjela. Milić ističe da otvoreni tip fonda omogućava ulagačima da ne moraju direktno učestvovati na berzi. Fond trguje u njihovo ime, uz smanjenje rizika.

"Zbog zakonskih regulativa naše polje djelovanja, za sada, bit će isključivo područje BiH. Ako dođe do zakonskih promjena, trgovat ćemo i na berzama u regionu" zaključuje Milić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti