al
Šteta: Gradski saobraćaj se prioritetno mora rješavati

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Šteta: Gradski saobraćaj se prioritetno mora rješavati

24.06.2019. 13:13 / Izvor: Akta.ba

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta došao je na mjesto nesreće na Dolac Malti gdje je tramvaj iskočio iz šina, te udario u obližnji stup ulične rasvjete, pri čemu je povrijeđeno jedno lice.

Utvrđeno je da je uzrok nesreće dotrajala šina.

"Čim smo zaprimili informaciju došao sam na lice mjesta. Putnik koji je ozlijeđen tokom nesreće, zbrinut je u Općoj bolnici a prema našim informacijama u pitanju su lakše ozljede. Tokom dana ćemo provjeravati njegovo stanje.", izjavio je Šteta.

Normalizacija saobraćaja uspostavljena je hitnom intervencijom radnika GRAS-a i MUP-a.

"Današnji incident je još jedna opomena da je obaveza Vlade Kantona Sarajevo da se uhvati u koštac sa rješavanjem problema gradskog saobraćaja, najprioritetnija", rekao je ministar Šteta i dodao "gradski saobraćaj je žila kucavica svakog evropskog grada a našim se niko nije bavio zadnjih 40 godina."

Vlada Kantona Sarajevo je oformila tim eskperata koji  rade na pripremi akcionog plana za unapređenje i modernizaciju gradskog saobraćaja u Sarajevu.

Plan uključuje niz mjera sa ciljem restruktuiranja GRAS-a, obnavljanja voznog parka, rekonstrukcije šina, te generalno modernizacije gradskog prevoza.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti