Šteta: Rekonstrukcija tramvajske pruge u skladu s rokovima

13.11.2021. 08:02 / Izvor: Fena
Adnan Šteta

Prva faza rekonstrukcije tramvajske pruge od Ilidže do Nedžarića odvija se prema planovima, a jučer je radove obišao ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

 Prva faza rekonstrukcije tramvajske pruge od Ilidže do Nedžarića odvija se prema planovima, a jučer je radove obišao ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

"Svakodnevno dobijem izvještaje o svim aktivnostima koje su vezane za rekonstrukciju pruge. Tvrdim da je dobra komunikacija, sa svim učesnicima projekta, važna za svaki tako i za ovaj jedan od najznačajnijih projekata u Kantonu Sarajevo. Radovi se obavljaju u skladu s rokovima", rekao je ministar Šteta.

U ranijim periodima razvijena je kompletna geodetska mreža, urađeno iskolčenje i antikorozivna zaštita na stubovima, te su obilježene kote gornje ivice šina, na potezu od kružnog toka na Ilidži do cestovnog prelaza u Nedžarićima. Trenutno se na toj dionici izvode radovi na iskopu i postavljanju nasipa. Prije postavljanja nasipa, vrše se laboratorijska ispitivanja i provjera stanja postojećeg tla.

"Puno posla ima, postojali su određeni izazovi na pojedinim dijelovima pruge koji su imali nešto lošije geološke uvjete, ali su dodatnim usaglašavanjem potrebnih elemenata riješeni, sve u cilju osiguravanja stabilnosti i održivosti", dodao je ministar Šteta, saopćila je Služba za protokol i press KS.

Rekonstrukcija pruge na dionici Ilidža-Marijin Dvor radi se prvi put, nakon više od 60 godina. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti