Šteta: Stvoriti pretpostavke da Gras postane respektabilno preduzeće

07.01.2021. 07:35 / Izvor: Akta.ba
Šteta: Stvoriti pretpostavke da Gras postane respektabilno preduzeće

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta posjetio je jučer KJKP "Gras", gdje je održao sastanak s Upravom i Sindikatom preduzeća.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta posjetio je jučer KJKP "Gras", gdje je održao sastanak s Upravom i Sindikatom preduzeća, kao i s advokatom Elminom Plećanom koji zastupa radnike Grasa koji su tužili firmu po kolektivnom ugovoru.

Informisan je i o problemima u funkcionisanju ovog preduzeća, prije svega o nedostatku vozila, nedovoljnoj pokrivenosti linija, kao i nedostatku goriva zbog čega mnoga vozila nisu operativna.

Pored toga, razgovarano je i o sistematizaciji i optimalnoj organizacionoj strukturi preduzeća, čija izrada i primjena je u toku.

"Dogovorili smo da već iduće sedmice održimo operativni sastanak na kojem će Uprava preduzeća iznijeti prijedloge o načinu rada i sistematizaciji sa jasnim parametrima i ciljevima.  Kao i u prvom mandatu, dat ćemo maksimum da stvorimo pretpostavke da ‘Gras’ u narednom periodu postane respektabilno preduzeće koje će mnogo kvalitetnije poslovati, nego što je to bio slučaj svih prethodnih godina. Cilj nam je da građanima Kantona Sarajevo imaju kvalitetan javni gradski prijevoz, kakav i zaslužuju", rekao je ministar Šteta.

Podsjetili su i da će resorno ministarstvo u narednom periodu realizovati projekte rekonstrukcije tramvajske pruge, izgradnje tramvajske pruge do Hrasnice, nabavke novih trolejbusa i proširenja trolejbuske mreže do Vogošće, saopćeno je iz Službe za protokol i pres KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti