Stigla još jedna uplata za dokapitalizaciju BH Airlinesa

29.08.2008. 11:42 / Izvor: Dnevni Avaz
Stigla još jedna uplata za dokapitalizaciju BH Airlinesa

Produženi rok za dostavu ponuda za dokapitalizaciju aviokompanije BH Airlines istječe danas.

Kako saznaje Dnevni avaz, do sada su za učešće na tenderu, u iznosu od 10.000 KM, uplatili Islamska banka za obnovu i razvoj te konzorcij koji čine Mango grupa i avioprijevoznik Royal Jordanian.

"Za sada postoje dvije uplate, ali to ne mora značiti da ih zadnjeg dana neće biti još. Ne treba zaboraviti Turkish Airlines, koji je vrlo ozbiljan u svojim namjerama da postane vlasnik 49 posto udjela BH Airlinesa i može se desiti da danas dostavi kompletnu dokumentaciju za dokapitalizaciju u kojoj će biti i dokaz o uplati za učešće na tenderu, potvrđeno je u Agenciji za privatizaciju Federacije BiH.

Mango grupa, koja s Royal Jordanian čini konzorcij, prva je uplatila učešće na tenderu, što je potvrda da su vrlo zainteresovani za dokapitalizaciju.

Nosilac tendera u ime konzorcija Zeid Kamal Hamdi Mango je tokom nedavnog boravka u Sarajevu kazao da će ukoliko pobijedi na tenderu, modernizirati aviosaobraćaj u našoj zemlji i uvesti nove letove.

Aviokompanija Royal Jordanian dio je konzorcija i nakon izvršene privatizacije 2006. godine proglašena je kompanijom koja je imala najbolji napredak među avioprijevoznicima, a 2007. je proglašena najboljom kompanijom na svijetu. U svojoj floti ima 24 aviona kojima pokriva više od 54 destinacije na četiri kontinenta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti