Što prije organizovati sastanak sa potencijalnim kupcima Krivaje

08.07.2014. 08:07 / Izvor: eKapija.ba
Što prije organizovati sastanak sa potencijalnim kupcima Krivaje

Tokom sastanka bilo je riječi i o nastavku proizvodnje i održavanju radnih mjesta o čemu je postignuta saglasnost, te traženju rješenja u pregovorima sa Šumsko-privrednim društvom ZDK o budućoj isporuci građe Krivaji.

Federalni premijer Nermin Nikšić sa saradnicima primio je u Sarajevu dvanaestočlanu delegaciju privrednog društva "Krivaja" iz Zavidovića u stečaju, sa stečajnim upravnikom Hamdijom Muratovićem na čelu, a činili su je predstavnici radnika, Sindikata, Odbora povjerilaca i svih zainteresiranih za sudbinu ovog nekadašnjeg giganta drvne industrije.

Sastanku je prisutvovao i premijer Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Munib Husejnagić.

Neposredni povod za ovaj susret bio je neuspješni, peti postupak prodaje, jer ni na aukciji održanoj 1. jula nije bilo zainteresiranog kupca za "Krivaju", te nova prodaja koja je zakazana za 31. juli sa cijenom od osam miliona konvertibilnih maraka.

Tokom sastanka bilo je riječi i o nastavku proizvodnje i održavanju radnih mjesta o čemu je postignuta saglasnost, te traženju rješenja u pregovorima sa Šumsko-privrednim društvom ZDK o budućoj isporuci građe "Krivaji".

Poseban problem su zalihe gotovih proizvoda od oko 2.300.000 konvertibilnih maraka u parketu, namještaju i rezanoj građi, pa će se i na tom planu, na prijedlog federalnog premijera, povesti razgovori sa potencijalnim kupcima kako bi se dio ovih proizvoda otkupio za potrebe stanovništva na poplavljenim područjima.

Dogovoreno je i da se u što kraćem roku u Federalnoj vladi organizira sastanak sa potencijalnim kupcima "Krivaje" i tako razjasne određena pitanja i dogovore rješenja koja bi pomogla opstanku ovog kombinata i zadržavanju postojećih radnih mjesta, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti