Stožer RH objavio Uputu o pojačanom nadzoru i mjerama za turističku sezonu

20.03.2021. 10:35 / Izvor: Fena
Stožer RH objavio Uputu o pojačanom nadzoru i mjerama za turističku sezonu

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u petak je objavio Uputu županijskim stožerima civilne zaštite i područnim uredima o pojačanom nadzoru pridržavanja epidemioloških mjera.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u petak je objavio Uputu županijskim stožerima civilne zaštite i područnim uredima o pojačanom nadzoru pridržavanja epidemioloških mjera te uputu o mjerama za pripremu turističke sezone.

S obzirom na tendenciju širenja bolesti covid-19 koja je postala izraženija posljednjih nekoliko dana, a kako bi se spriječio daljnji rast oboljelih, Nacionalni stožer obvezao je sve stožere civilne zaštite i područne urede Ravnateljstva civilne zaštite da osiguraju pojačani kontinuirani nadzor pridržavanja epidemioloških mjera na svojem području.

Osobitu pozornost, stoji u uputi, treba obratiti na mjesta potencijalnih nedopuštenih okupljanja te na eventualni nedopušteni rad ugostiteljskih objekata u zatvorenim prostorima.

Gosti se mogu usluživati samo na otvorenim terasama, odnosno drugim otvorenim prostorima za usluživanje na kojima može strujati zrak, a nije dopušteno usluživanje gostiju na terasama koje su zatvorene staklenim, plastičnim ili drugim pregradama, ističe se u uputama.

Također, navodi Nacionalni stožer, pozornost treba obratiti i na eventualno kršenje ograničenja radnog vremena.

S obzirom na epidemiološku situaciju u Hrvatskoj i okruženju, a kako bi Hrvatska u nadolazećoj turističkoj sezoni bila sigurna destinacija, Nacionalni stožer navodi da su svi stožeri civilne zaštite obvezni stupiti u kontakt s turističkim zajednicama koje djeluju na njihovom području te u suradnji s njima razmotriti koje je mjere i aktivnosti potrebno poduzeti da bi njihovo područje bilo epidemiološki sigurna destinacija za građane i turiste, prenosi Hina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti