Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Strategija razvoja industrije tekstila: U toku izrada Akcionog plana

15.08.2018. 10:39 / Izvor: Akta.ba

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije je u saradnji sa Privrednom/Gospodarskom komorom Federacije BiH, objavilo poziv kompanijama za davanje prijedloga Akcionog plana 2019-2023. godina za realizaciju Strategije razvoja industrije tekstila, odjeće, kože i obuće u Federaciji BiH za period 2013.-2023. godina.

Cilj izrade ovog dokumenta je da se istaknu opšte karakteristike i problemi sa kojima se suočava industrija tekstila, odjeće, kože i obuće u Federaciji Bosne i Hercegovine, te predlože mjere i aktivnosti koje se trebaju realizirati, s težnjom konačnog oporavka ove industrijske grane.

U Akcionom planu biti će definisani prioriteti, mjere i aktivnosti (kroz koje će biti definisan njen cilj, mjerljivi indikator za izvršenje, nosilac aktivnosti, rokovi za implementaciju, kao i  institucije odgovorne za implementaciju).

S obzirom da je navedeni dokument u fazi izrade, neophodno je da u izradu Akcionog plana 2019-2023. godina i definisanju budućih aktivnosti djelovanja Strategije razvoja industrije tekstila, odjeće, kože i obuće u Federaciji BiH budu uključeni i svi ključni akteri na koje se odnosi njena primjena.

Strategija razvoja industrije tekstila, odjeće, kože i obuće u Federaciji BiH za period 2013.-2023. godina i Izmjene i dopune Akcionog plana 2013.-2018. godine, su dokumenta koja služe kao osnova za dostavljanje prijedloga za novi Akcioni plan 2019-2023. godina. 

Probleme koji ograničavaju razvoj ove industrijske grane, kao i prijedloge unapređenja poslovnog ambijenta možete dostaviti u pisanoj formi, na memorandumu kompanije koju predstavljate, najkasnije do 15.09.2018.godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti