Studenti u Zenici i Mostaru učili o liderstvu i komunikaciji

09.06.2016. 14:18 / Izvor: Akta.ba

Poduzetnica Amna Popovac, približila je studentima svijet liderstva, produzetništva i medija.

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banja Luci i Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici održane su radionice na temu "Liderstvo i komunikacija" koje su imale za cilj konkretnim primjerima iz realnog sektora predstaviti poduzetničke aktivnosti u svijetu i BiH, kao i potencijal za razvoj BiH. Radionice su organizovane pod pokroviteljstvom Fondacije Konrad Adenauer u BiH i predstavljaju uspješan primjer saradnje sa fakultetima koji studentima nude, uz formalno i dodatno neformalno obrazovanje.

Poduzetnica Amna Popovac, kroz vlastito iskustvo, praktične vježbe te tehnikama koje se zasnivaju na verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji približila je studentima svijet liderstva, produzetništva i medija, pojašnjavajući kako se pozitivnim praksama mogu potaknuti procesi ka boljoj budućnosti mladih ljudi.

Ines Kajić Bubalo na bazi višegodišnjeg iskustva i rada u elektronskim i pisanim medijima, te iskustva iz oblasti odnosa s javnošću u Gradskoj upravi Mostara, približila je učesnicima radionica tematiku odnosa s javnošću, stavljajući akcenat na krizno komuniciranje i koncipiranje PR članaka s ciljem što efikasnijeg predstavljanja institucija.

Predavanja u Banja Luci i Zenici je ukupno pratilo oko 150 studenata različitih fakulteta i odsjeka, a zainteresiranost za radionicu „Liderstvo i komunikacija“ je prevazišla očekivanja organizatora.

"Svaka rečenica koju sam čula je bila inspirativna i vjerujem da će mnogi od nas još dugo pamtiti sve što su čuli tokom radionice. Svi smo s izrazitom pozornošću slušali predavače i iskreno se nadam da će veliki broj nas dobijene savjete primjeniti u praksi. Nadam se da će se nastaviti s ovakvim aktivnostima, jer vjerujem da i mnogim drugima treba podsticaj kakav smo mi dobili kroz ovu radionicu. Hvala što ste me podsjetili da trebam da radim na sebi, da učim, da napredujem...", izjavila je učesnica radionice, Dženita Fejzić studentica Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Drugu godinu za redom Fondacija Konrad Adenauer organizira praktične radionice za studente svih fakulteta u BiH, te su u ovogodišnjem ciklusu održana tri predavanja u gradovima : Mostar, Zenica i Banja Luka, a početkom nove akademske godine radionice će se nastaviti u drugim gradovima BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti